Liniile arcadelor cladirilor sunt un element esential in fotografii. Liniile ne ofera forme si contururi. Cu ajutorul liniilor desenam traseul ochilor privitorilor dintr-o parte a fotografiei in cealalta parte. Liniile orizontale, verticale si diagonale sunt elemente compozitionale care ofera inteles imaginii respective. Directioneaza privirea celui care vede poza in punctul de convergenta a liniilor.

Fluenta la o fotografie este modalitatea in care cel care o priveste isi muta privirea dintr-o parte in alta a fotografiei. O modalitate de a defini fluenta unei fotografii este prin utilizarea de linii. Acestea pot fi verticale, orizontale, diagonale, diferite si convergente. Privitorul ar trebui sa fie capabil sa-si miste privirea de la un element la altul si dintr-o parte in alta a fotografiei.

Fluenta creaza iluzia miscarii(sau a staticii daca asta se doreste). Liniile diagonale sunt in mod general considerate mai degraba dinamice pe cand liniile verticale si orizontale sunt considerate mai degraba statice.

O persoana care skiaza este similara cu fluenta directiei. De asemenea creaza o falsa impresie de miscare. Cand va mai fi ceva in fotografie care pare sa fie in miscare, exista o directie in care se misca. In mod asemanator, o persoana  care este gata de a traversa strada in timp ce bratele si picioarele sale nu se misca, ne-o putem imagina pe partea cealalta a strazii.

Este important faptul ca elementele de miscare  sa paar ca intra in fotografie, in afara de asta, lasand mai mult spatiu in directia miscarii. Altfel, ruta este taiata din start si pare ca am facut poza prea tarziu.

O persoana sau un animal care priveste intr-o anumita parte ar trebui localizate in fotografie astfel incat spatiul liber din directia privirii sa depaseasca cu ceva privirea care este lasat mai in urma. Aceasta regula este foarte folositoare in fotografiile portret. Aplic-o pentru a crea compozitii mai bune.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *