mutat impreunamutat impreuna

Sa luam in considerare doua cazuri:

1. O fata si un baiat sunt intr-o relatie. Decid sa se casatoreasca dupa o relatie de peste 2 ani. Au o nunta frumoasa si o luna de miere minunata. Se intorc acasa. Incep viata de cuplu casatorit. Traiesc fericiti o perioada insa descopera ca nu tot timpul totul este roz. Au certuri si conflicte din nimicuri. Acestea continua timp de trei ani, dupa care isi dau seama ca nu se mai pot suporta si divorteaza.

2. O fata si un baiat incep o relatie. Dupa ce trec doi ani, decid sa se casatoreasca. Inainte de aceasta se muta impreuna pentru a vedea daca sunt compatibili intr-adevar si pot locui sub acelasi acoperis. Curand realizeaza ca obiceiurile pe care le au si alte aspecte sunt deranjante. Dupa trei ani in care abia se suporta unul pe celalalt, decid sa se desparta.

In primul caz cuplul s-a casatorit fara sa verifice nivelul de compatibilitate. Au realizat ca au trasaturi diferite si au hotarat sa divorteze. In al doilea caz, partenerii au decis sa se mute impreuna pentru a vedea cum ar fi, dar pana la urma tot s-au despartit.

Sa vedem care ar fi avantajele si dezavantajele mutatului impreuna inainte de casatorie.

Avantaje:

– A locui impreuna este o faza importanta, mai ales daca unul din parteneri a avut o experienta neplacuta in trecut. Trecut printr-o despartire sau un divort, va sta pe ganduri inainte sa se implice din nou intr-o relatie.
– Se testeaza compatibilitatea partenerilor.
– Casatoria presupune un angajament din partea amandurora. In zilele noastre suntem atat de ocupati cu cariera si ambitiile proprii incat ajungem sa esuam uneori in viata personala. Intr-adevar aduce durere si o relatie terminata, insa ce ai prefera sa spui: „Ne-am despartit” sau „Am divortat”?

Dezavantaje:

– Multe cupluri considera casatoria o complicatie care nu este necesara. Atat timp cat sunt compatibili, nu simt nevoia sa se casatoreasca, si astfel importanta acestei institutii are de suferit.
– Mutatul impreuna este si un ajutor financiar; se economiseste la chirie si la intretinere. Insa in caz de despartire, unul din parteneri va ramane pe dinafara!
– Pentru ca fiecare relatie sa supravietuiasca, este nevoie de compromis si adaptare. Cuplurile ce locuiesc impreuna inainte de casatorie au un simt ridicat de independenta si adesea refuza compromisurile, ceea ce duce la despartiri dureroase.

Totul sta in cat de mult iubesti persoana si cat de mult esti dispus la compromisuri pentru a oferi relatiei o sansa de supravietuire. Asadar inainte de a contempla asupra ideii de a locui sau nu impreuna cu partenerul/partenera inainte de casatorie, aminteste-ti sa il/o iubesti indiferent de ce sfaturi iti dau altii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *