Un RCA ieftin

Un RCA ieftin

RCA-ul se refera la asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (de la aceste cuvinte provenind si acronimul), prin care persoanele afectate de un accident auto sunt recompensati, indiferent daca vorbim despre daune pentru masina, vatamare corporala, deces ori alte pagube care pot fi provocate. Acest tip de asigurare este disponibil si obligatoriu pentru toate autovehiculele care au fost inmatriculate in Romania.

Ca sa inchei o polita de asigurare RCA, este nevoie sa indeplinesti cateva conditii:

  • Autovehiculul sa fie inmatriculat ori supus inmatricularii in Romania;
  • Asiguratul trebuie sa fie persoana care este inscrisa in documentele de identificare ale masinii ori cea pe al carui nume urmeaza sa se faca inmatricularea autovehicului – acest lucru este valabil si daca masina a fost cumparata in leasing;
  • Trebuie prezentate documentele de identificare ale masinii: certificatul de inmatriculare, cartea de identitate, documentul care prezinta dreptul de proprietate al celui care urmeaza sa inmatriculeze masina.

Masinile care au fost inmatriculate in alte tari si nu detin un document „Carte Verde” care sa fie valabil si pe teritoriul tarii noastre, nu se incheie o polita RCA. De la acest caz fac exceptie autovehiculele care sunt inmatriculate in Spatiul Economic European, Elvetia, Croatia si Andorra.

Preturile difera de la companie la companie, chiar daca factorii determinanti ai pretului sunt aceiasi. Ca sa gasti un RCA ieftin va recomand sa apelati la un broker de asigurari. Pe anumite situri, daca introducem informatiile despre masina pe care o detinem, datele personale si perioada pentru care dorim sa fie valabila polita RCA, avem posibilitatea sa comparam preturile pentru polite cu cele ale altor companii de asigurari.

Rcamaieftin.ro este un site care permite astfel de comparatii. Pe langa RCA si CASCO, acest broker mai pune la dispozitie si asigurari de locuinte, de calatorie ori asigurari medicale pentru siguranta dumneavoastra si a familiei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.