Twitch TV, last show ?

1438
1438

In ultima perioada au fost mai multe zvonuri cu privire la achiziti mari in lumea IT precum achizita Apple, ce ai luat sub aripa lor Beats. Acum cateva zile au mai aparut vesti cu privire la o achizitie, nu la fel de grandioasa, dar poate cu o importanta apropiata, este aceea conform careia cei de la Google, mai exact divizia Youtube, vor achizitiona sistemul de streaming live oferit de cei de la Twitch TV.

In cadrul E3 (Electronic Entertainment Expo) in anul 2011, Twitch TV a fost lansat ca fiind un site care oferea gamerilor in special servicii de streaming live. La momentul lansarii site-ul inregistra un numar de 3.2 milioane de uitilizatori (atat utilizatori inregistrati pe site, cat si vizitatori). Utilizatori pe care Twitch ii avea de pe site-ul asemanator Justin.tv.  Twitch TV a avut un succes rasunatori, si in doar 3 ani de la lansare a ajuns sa totalizeze niste cifre impresionante.

In momentul de fata Twitch TV inregistreaza un numar total de 1 milion de conturi care ofera continut video prin intermediul sistemului de streaming live si mai bine de 45 de milioane de vizitatori unici in fiecare luna. Avand in vedere numarul destul de mare de utilizatori, nu este de mirare faptul ca in fiecare luna, sunt vizualizate cumulat un total de 13 miliarde de minute de continut video.

Cei de la Youtube au deja un sistem de streaming live, Youtube Live, dar nu este la fel de popular si utilizat, cel putin nu in randul gameri-lor care sunt destui de multi si reprezinta o oportunitate pentru acestia.

O problema ar fi faptul ca Twitch TV are deja integrate serviciile pe EA Origin, pe uPlay. Sony Playstation PS4 si Xbox One se afla si ele pe lista, asa ca Youtube va avea o mica problema de integrare, daca vor decide sa renunte la sistemul actual folosit de Twitch.