Treci peste frica de a conduce

frica de condus

Incep sa iti tremure picioarele si sa iti transpire palmele cand te urci la volan? Te ia cu ameteli? Iti e frica sa nu gresesti? Stai linistit, nu esti singura persoana care se confrunta cu frica de a conduce. Unora le e frica sa conduca in spatele sau in fata camioanelor, altora le e frica sa conduca pe poduri, altora le e frica sa conduca noaptea. Poate ca te intrebi cum ai putea trece si tu peste frica de a conduce, indiferent de situatie. Vestea buna este ca poti trece peste aceasta frica, iti oferim in continuare cateva sfaturi.

Relaxeaza-te. Inainte de a te urga la volan, calmeaza-te. Pregateste-ti mintea si motiveaza-te sa te concentrezi doar asupra condusului si manevrelor si nimic altceva. Inchide ochii, respira adanc, fa-ti o pozitie cat mai confortabila.

Ia-ti un copilot. Consideri ca te simti mai in siguranta daca ai pe cineva alaturi? Ia pe cineva cu tine pe locul copilotului, un sofer care sa iti mai dea sfaturi eventual si sa te ajute mai bine sa treci peste teama ta de a conduce.

Asculta muzica. Pune-ti melodii care te relaxeaza, care te linistesc, care te detensioneaza. Totusi nu asculta la volum prea mare pentru a nu fi distras cu totul de la condus.

Incepe cu pasi mici. Condu putin prin cartier, apoi, pe masura ce capeti incredere si experienta, condu si distante mai lungi. Evita sa conduci de prima data in trafic aglomerat, incepe cu pasi mici dar siguri.

Nu trebuie sa lasi frica de a conduce sa te opreasca, pentru ca la urma urmei ai facut scoala de soferi cu un scop. Chiar daca nu ai mai condus de mult timp si ai o retinere, e ceva care nu se uita, iti trebuie doar ceva exercitiu si stapanire de sine si vei reusi sa treci peste frica de a conduce.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.