Probabil ati auzit destul de des vorbindu-se despre spondiloza si cat de neplacute sunt simptomele resimtite de cei care o au. Pentru unele persoane aceaste simptome reprezinta un adevarat chin, de multe ori greu de suportat. Acestea se resimt in zona cefei si iradiaza spre umeri si brate, cauzand adevarate migrene. In cele mai multe cazuri aceasta este de fapt o forma mai avansata a bolii, spondiloza cervicala. Aceasta este o afectiune reumatica degenerativa intalnita in mod deosebit la persoanele de varsta a treia, insa nu este o regula.

O explicatie mai selecta cu privire la modul de manifestare al afectiunii consta in tasarea sau ingustarea discurilor intervertebrale. Urmeaza aparitia osteofitelor, cunoscute si sub denumirea de ciocuri, avand efecte asupra vertebrelor si a discului. Sunt afectate si articulatiile mici dintre vertebre in aceste situatii. Asadar, in cele mai multe situatii, realizarea unei simple radiografii este suficienta, dar cateodata se intampla sa fie necesare si investigatii mai amanuntite, care implica tomografia computerizata sau rezonanta magnetica.

Cateva detalii cu privire la spondiloza

Este vorba despre o afectiune care nu poate fi tratata pe deplin, ci doar ameliorata. Simptomele de multe ori deranjante pot sa fie atenuate prin diverse proceduri: masaj decontracturant, ultrasunete, electroterapie, chiropractica. De obicei sunt prescrise medicamente precum antialgicele, antiinflamatoriile celor ce au spondiloza. Uneori este necesara realizarea de infiltratii locale atunci cand durerea nu vrea nicicum sa cedeze.

Cei care sufera de aceasta afectiune experimenteaza dureri mecanice, adica cele care apar atunci cand coloana vertebrala este supusa efortului. De asemenea, este provocata si de alte situatii ca supunerea coloanei la umezeala sau frig, dar si adoptarea unei pozitii necorespunzatoare pentru un timp indelungat.

Stiati ca durerea poate fi provocata chiar si de pozitia pe care o adoptati cand dormiti pe perna? Un specialist ar recomanda utilizarea unor perne special destinate celor ce se confrunta cu spondiloza, un model care respecta curbura coloanei cervicale.

La ce se refera tratamentul chiropractic?

Este cunoscut in intreaga lume, aplicat mai ales pentru durerile de spate. Tratamentul chiropractic include multiple tehnici, dupa modul in care se prezinta afectiunea in mare parte. Unele necesita o viteza redusa de executie, dar cu amplitudine de manipulare crescuta, iar altele o viteza mare, dar cu amplitudine scazuta de manipulare.

Cei care au suferit insa infectii, fracturi ale coloanei cervicale, mielopatie, cancer de diverse tipuri sau alte tulburari reumatologice nu pot beneficia de un astfel de tratament. Pe langa manevrele exercitate de chiropractor, este necesara si o completare cu exercitii menite sa inlature durerea.

In general, persoanele care aleg aceasta metoda de atenuare a simptomelor cauzate de spondiloza trebuie sa creeze o rutina  de exercitii pentru a intari musculatura gatului, dar si pentru a o face mai flexibila. Acelasi lucru este valabil si pentru muschii localizati la nivelul umerilor si spatelui.

In general, un tratament chiropractic nu include durere. Dupa gravitatea afectiunii, pot fi necesare in jur de 4 – 6 sedinte. De asemenea, nu este necesara administrarea de medicamente in timp ce se efectueaza un astfel de tratament. Pe pagina chiromedicahealthcenter.ro se gasesc mai multe informatii cu privire la aceasta tehnica de tratament.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *