Sony_PS4Sony_PS4

Dupa ce in urma cu cateva saptamani Microsoft a primit acceptul de a comercializa consolele sale gaming Xbox One pe piata chineza, cei de la Sony se pare ca le calca pe urme si doresc sa se lanseze si acestia la randul lor in China.

Compania Japoneza Sony a inchiat doua intelegeri cu o companie locala chineza Shanghai Oriental Pearl Culture Development. Aceste intelegeri au la baza doua componente. Una va fi bazata pe partea software si una pe baza hardware. Prin aceasta intelegere s-a stabilit o zona in Shanghai unde comercializarea acestor console gaming va fi posibila. De aici chinezii vor putea achizitiona console gaming Sony Playstation 4 pe care apoi sa pe duca in toate colturile tarii.

In una din intelegerile incheiate cei de la Sony detin o pondere de 49% din actiuni si in celalata o pondere de 70% conform bursei de valori. Restul actiunilor fiind detinute de compania chineza Oriental Pearl Culture Development. 

Oricum ai privi aceasta intelegere, ambele parti vor avea de castigat de pe urma acesteia. Sony in primul rand va avea acces pe o piata cu un potential enorm si va concura de la egal la egal si cu cei de la Microsoft. Cu toate ca pe piata globala Sony a depasit cu mult Microsoft in domeniul vanzarilor de console gaming, situatia poate diferi drastic in China unde sunt cu totul alte reguli de comercializare.

Un obstacol in realizarea cifrelor mari de vanzari ar fi costul acestor console. Un Sony PS4 are un pret de 400$, pret pe care multi din chinezi nu si-l permit penrtu o consola gaming. Sunt multe astfel de console pe piata chineza la un pret mult mai mic. Pe langa acest fapt, jocurile pe care majoritatea le stim pe PS4 probabil ca vor fi interzise de guvernul chinez pentru violenta si pe baza altor criterii.

Asadar va fi destul de greu pentru Sony sa reuseasca vanzari mari in China.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *