Pericol la volanChiar si daca 69 la % din Americani gasesc schimbul de mesaje sa fie cea mai enervanta sau ofensiva activitate in timp ce conduci, 55 la % admit ca isi folosesc telefonul in timp ce conduc. Un raport de stiri din Expedia, analizeaza comportamentul americanilor si opinia despre comportamentul soferilor inainte de sezonul de calatorii din vara.

Mai mult decat 30 de milioane de americani vor calatori cu masina in aceasta zi memorabila. Raportul „Road Rage 2014”, realizat de NorthStar, a intrebat 1.001 americani adulti, cu permis de conducere valid in Statele Unite ale Americii, despre comportamentul de conducere al soferilor si opiniile lor despre alti soferi.

Vice presedintele celor de la Expedia si Managerul General, John Morrey, a spus intr-o declaratie, ca au vrut sa invete ce comportament este cel mai bine primit pe drum si ce comportament este cel mai agravant. Regula, la fel ca si cu avioanele si hotelurile, este ca spatiile impartite cer buna cuviinta si atentie.

Cei mai multi americani, au identificat „texterii”, soferii care dau mesaje, email-uri sau vorbesc la telefon in timp ce conduc, ca fiind unul din 5 cele mai enervante si ofensive comportamente. „Tailgaterul” a fost clasat in cele 5 cele mai rele comportamente de 60% din cei care au raspuns si au fost chestionati si „Multi-tasker-ul” de 54%. Alte comportamente rele in raport includeau acapararea partii stangi, claxonarea si intrecerea la culoarea rosie a semaforului.

In afara de lucrurile enervante pe care le fac ceilalti soferi, raportul a gasit 56% din americani, definind excursiile ca o metoda ideala de a petrece o vacanta. Printre cei chestionati, 70% au admis ca au comportamente rele de condus, cum ar fi viteza, urmarirea, tipatul sau injuratul altor soferi. Barbatii vor admite mai degraba ca, conduc agresiv decat femeile, 74 % fata de 67%.

Dar sunt soferii reticienti sa admita anumite comportamente rele? 69% din americani sunt, iar 17% nu sunt reticienti.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *