simboluri semnificatiesimboluri semnificatie

O imagine care are un anumit inteles in zilele noastre nu inseamna ca a simbolizat dintotdeuna acelasi lucru. Multe simboluri au existat inca de secole, astfel incat conotatiile lor au evoluat in mod semnificativ odata cu timpul. Din pacate, unele simboluri chiar au disparut si au intrat in obscuritate pana cand au fost readuse la viata avand un cu totul alt inteles pentru zilele noastre.

Steaua lui David

Steaua lui David este poate una dintre cele mai identificabile simboluri ale iudaismului. Oricum, in afara lucrurilor ca „menorah” si „shofar”, steaua nu este in mod unic evreiasca. Inainte de a fi un simbol evreiesc, a aparut de asemenea in Buddhism, Hinduism si Jainism. Se pare ca Hinduismul a folosit steaua cel ami mult timp; pentru hinduistim aceasta reprezinta „Anahata”, cea de-a patra chakra primara, un punct energetic al corpului.

Nu se stie daca aceste simboluri impart o origine comuna sau, mai ales, au fost create de mai multe persoane in mod independent una de cealalata datorita naturii de baza unice. Este un simplu hexagram, o forma unde triunghiurile echilaterale se unesc intr-o stea formata din 6 puncte cu un hexagon in mijloc.

Ichthys

Cei mai multi oameni recunosc Ichthys-ul, insa nu toti il cunosc dupa nume, ci mai mult dupa forma. „Pestele lui Iisus” este un simbol comun si puternic al crestinismului. Il vei putea descoperi deseori pe stickere si pe obiecte de genul, ceea ce este destul de potrivit daca este sa ne luam dupa istoria sa.

Inapoi in timp, atunci cand crestinii erau persecutati de romani, acestia foloseau destul de des acest simbol secret pentru a se identifica unul pe celalalt ca fiind crestini. Se pare ca, atunci cand doi straini se intalneau pentru prima data, unul dintre acestia desena primul arc al simbolului. Cealalalta persoana, daca era crestin de asemenea, ar fi stiut si ar fi desenat in continuare cealalalta parte a arcului si ar fi adus la viata forma pestelui ichthys.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *