Dupa ce ai avut grija sa iti stabilesti o ora de somn in fiecare seara, si dupa ce nu ai mancat nimic, cu 3 ore inainte de te culca, ai face bine sa:

3. Stingi lumina. Uneori esti prea obosit pentru a mai inchide televizorul sau laptopul. Substanta care iti da senzatia de somnolenta si care iti spune ca ar fi bine sa te culci este melatonina, substanta ce este produsa in doze ridicate seara si scade odata cu orele diminetii. Lumina produsa de televizor, telefon, sau PC reduc cantitatea de melatonina produsa de creier, ce poate duce la alungarea sentimentului de somnolenta.

4. Exerseaza in orele diminetii. Desi probabil esti genul de persoana energica, si pe timpul zilei nu iti poti elibera energia la birou, probabil ca iesi seara la o sesiune de alergat sau alt sport care iti face placere doar pentru a face miscare. Ideea este una buna, teoretic, iti faci exercitiile si apoi te pui in pat, pentru un somn mai linistit, insa nu este chiar asa. Nu sunt recomandata exercitiile inaintea somnului, mai ales cele solicitante, doarece acestea solicita organe majore precum inima si plamanii, si asftel exersand inaintea somnului, cand corpul este inca intr-o stare dinamica, nu va fi tocmai benefic.

5. In caz ca suferi de insomnie, sau ai probleme cu somnul, in ultima situatie ai putea recurge la suplimente care sa te ajute. Acestea nu sunt recomandate pe perioade lungi de timp insa pe o perioada scurta acestea pot avea efecte benefice. Vei putea adormi mai repede, vei dormi mai profund, si timpul efectiv de somn si relaxare va creste. Cat timp nu vei deveni dependent de aceste „ajutoare” va fi bine.

Pentru un somn mai linistit, va recomandam sa incercati aceste sfaturi si speram ca vor fi de ajutor.

De admin

Un comentariu la „Sfaturi pentru un somn linistit”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *