Sfaturi financiare

Sfaturi financiare

In cazul in care simti ca banii nu sunt tocmai punctul tau forte, daca iti place sa ii faci, sa ii ai, insa nu stii cum sa te ocupi mai bine e ei, si chiar daca uneori ai parte de o sursa buna de finante, o scapi imediat printre degete, atunci poate mai bine ar fi sa urmezi urmatoarele sfaturi.

Foloseste un card de credit ce ofera recompense

Daca nu iti place sa iei dupa tine bani gheata, si daca iti place mai ales sa folosesti cardul de credit pentru plata cumparaturilor si a serviciilor de care dispui, atunci incearca totusi sa-ti faci un card de credit ce ofera recompense, drept fidelizare.

Pentru fiecare leu cheltuit, poti obtine puncte bonus pe care mai apoi le poti deconta in forma de vouchere pentru calatorii, pentru cadouri sau in bani lichizi. Insa, daca vrei sa beneficiezi de aceste lucruri nu uita sa iti platesti rata lunara de fiecare data cand este nevoie.

Nu cumpara vreun lucru doar pentru ca este la reduceri

Unul dintre cele mai importante obiceiuri legate de finante pe care il poti avea este de a te abtine de la cumpararea lucrurilor aflate la reducere sau promotii sub impusul de moment sau doar pentru ca sunt mai ieftine. Mai bine ar fi sa lasi toate acele promotii la o parte(desi e greu) si sa iesi din magazin. Si totusi, daca gandul iti sta doar la acele produse reduse, atunci mergi si ti le cumpara, insa nu exagera.

Salveaza bani intr-un cont de economii

La fel de bine cu a sti cand sa te opresti in ceea ce priveste cumparaturile spontane, sub instinctul de moment, ar trebui sastii de asemenea si ca a dispune de un cont bancar de economii este cel mai adecvat lucru pe care l-ai putea face.

In acest caz vei sti ca intotdeauna vei avea deoparte ceva bani pentru situatii mai grave sau atunci cand vrei sa ajuti pe cineva cu un imprumut sau cu o donatie. Trebuie doar sa depui o parte infima de bani din fiecare salariu luat, in fiecare luna, astfel contul tau va creste.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.