sfarsit

NASA impreuna cu Agentia Federala de Situatii de Urgenta – FEMA – au dezvaluit un scenariu apocaliptic pentru soarta Pamantului. De parca ar fi fost ceva total uimitor pentru populatia lumii, oamenii de stiinta anunta, din nou, ca Pamantul trebuie sa se pregateasca pentru un cataclism in urma unei comete, care va avea loc la mijlocul lunii septembrie a anului curent.

In ultimii ani, omenirea s-a obisnuit cu astfel de stiri, care anunta macar odata la trei – patru luni ca sfarsitul lumii va veni in urma impactului Pamantului cu o cometa din atmosfera. Se pare ca o astfel de stire a fost dezvaluita in urma cu un an, de catre ministrul francez al afacerilor de extern – Laurent Fabius – care a anuntat in timpul unei conferinte tinute la Casa Alba, ca oamenilor le-au mai ramas aproape 500 de zile pana cand sfarsitul apocaliptic al Pamantului va veni. Ei bine, anul acesta, sfarsitul va avea loc la data de 24 septembrie 2015.

Astfel, specialistii americani sustin ca o cometa care va lovi Pamantul va avea un diametru de aproape patru kilometri iar zona de impact va fi, cel mai probabil, America de Nord, insa nu este exculsa nici coliziunea in ocean, unde valurile produse in urma impactului ar avea o inaltime de 100 de metri. Asadar, din cauza dimensiunilor foarte mari ale cometei, pagubele produse pe Terra vor fi devastatoare. De asemenea, specialistii mai sustin ca oamenii nu au parte de o tehnologie avansata care sa distruga cometele sau meteoritii inainte ca acestia sa intre in coliziune cu Pamantul.

Cauzele impactului

Asadar, un astfel de impact ar determina producerea unei ierni nucleare, tsunamiuri puternice si distrugerea totala a vegetatiei- astfel ca viata umana ar fi cam greu de intretinut. De asemenea, o alta categorie de specialisti este de parere ca un astfel de impact ar determina reluarea activitatii vulcanice din anumite zone ale Pamantului, vorbindu-se de vulcanii din zona Pacificului, a caror activitate ar fi catastrofica.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *