Sexul este bun pentru sanatatea intreg organismului tau. Nu numai ca iti ofera una dintre cele mai mari placeri de care poti profita vreodata, insa te mai si ajuta sa te mentii in forma, sa iti mentii inima sanataoasa si circulatia sangelui mereu alerta, in miscare, dar iti mai poate oferi si o infatisarae mai tinereasca si mai plina de viata si de voie buna. De asemenea, sexul ajuta la reducerea stresului.

Persoanele care fac sex cel putin de doua ori pe saptamana sunt mult mai probabil a fi capabile sa se descurce in situatiile mai stresante, cum ar fi cele de la locul de munca sau in ceea ce priveste vorbitul in public. Aceasta  se explica prin faptul ca in timpul sexului, endorfinele si oxitocina(hormonul care elibereaza starea de bine) sunt eliberate iar acesti hormoni care sunt eliberati activeaza centrul placerii din cadrul creierului nostru, si pot crea stari de intimitate si de relaxare, ceea ce ajuta la oprirea anxietatii si depresiei.

Nu trebuie sa ajungi neaparat la orgasm pentru a reusi acest lucru, insa atunci cand o vei face este cel mai revigorant si firesc lucru din cate pot exista. Tot mai multe motive pentru a ne stradui mai mult spre obtinerea unui final stralucitor. Sexul te ajuta de asemenea si sa dormi mai bine. Ai observat cam cat de repede si cat de profund este somnul de dupa o activitate fizica intensa, dar mai ales dupa ce ai reusit sa ajungi la climax?

Asta se intampla de asemenea datorita acelor endorfine care te ajuta sa te destresezi si sa te relaxezi, dar mai ales sa dormi mai bine, mai linistit si fara intreruperi. Nu numai edorfinele sunt eliberate in corp pe toata durata unei activitati sexuale intense, ci si un hormon numit prolacctina.

Nivelul de prolactina este in mod natural mai ridicat atunci cand dormim, ceea ce sugereaza o relatie mai buna intre cei doi parteneri. Daca iti doresti ca dupa ce faci sex sa poti dormi bine si mult, atunci ar trebui sa profiti de pozitiile sexuale normale, in pofida celor acrobatice, pentru ca altfel vei risca sa te simti mult mai revigorat decat inainte si nu vei putea dormi.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *