greutate

E din ce in ce mai mare numarul persoanelor ce au probleme cu greutatea. In cazul unora acest lucru se datoreaza obiceiurilor nesanatoase de a manca, pentru altii poate fi cazul unor afectiuni. Odata identificata problema trebuiesc insa luate masuri pentru a ajunge la acea greutate optima, de ce nu chiar fara a recurge la pastile pentru slabit sau exercitii fizice extenuante.

Daca s-au eliminat din prima din ecuatie exercitiile fizice dar si pastilele, singura optiune ramasa este o dieta. In acest fel o schimbare in stilul de viata ramane calea de ales.

Cea mai rapida metoda ce a scadea in greutate este sa iei micul dejun zilnic. Nu degeaba se spune ca e cea mai importanta masa a zilei. Dupa orele de odihna organismul are nevoie de energie, micul dejun fiind o cale naturala de marire a ratei metabolismului.

O alta metoda eficienta de a scadea in greutate este impartirea celor trei mese principale zilnice in alte sase mese mai mici. Gustarile sau mesele ce nu te ingreuneaza foarte mult duc de asemenea la o crestere cu pana la 10% a ratei metabolice.

Un punct important in oricare program de slabit este crearea unui deficit de calorii. Doar atunci cand caloriile sunt intr-un numar mai redus corpul nu mai are sursa de a depune grasimi, ceea ce se traduce implicit in scaderea in greutate.

O buna modalitate de a scadea in greutate intr-un timp scurt este de a bea cantitati de apa mai mari intreaga zi. Se spune ca o persoana ar trebui sa consume intre 8 si 12 pahare cu apa pe zi, insa putin mai mult nu are ce sa strice. De asemenea se recomanda un aport crescut de fibre, grasimi naturale, carbohidrati complecsi si proteine.

Aceste masuri de luat mentionate in articol sunt simple si usor de urmat. Daca totusi se alege ca metoda si exercitiul fizic, vei pierde in greutate mai rapid si rezultatele vor fi mai de durata. De aceea trebuie ca alimentatia si miscarea sa fie corespunzatoare pentru ca stilul de viata sa fie unul sanatos si sa se previna acumularea de grasimi sau cresterea in greutate pe viitor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *