dureri incheieturi

Durerile de incheieturi apar adesea la persoanele care lucreaza mult la computer. Din pacate sunt persistente, daca nu le ingrijim la timp, si ne pot afecta serios productivitatea, mai ales daca jobul pe care il avem implica dactilografiere si lucru intensiv la tastatura. Cum pot fi usurate astfel de dureri aflam in continuare.

Gandeste-te la mainile tale ca la mici alergatori pe banda. Chiar si acestia mai iau o pauza din cand in cand, se mai intind, fac miscari de relaxare. La fel trebuie sa procedezi si tu cu degetele tale. Chiar inainte a incepe ziua, pregateste-ti mainile masandu-le si incalzindu-le, la nivel de degete si incheieturi.

Ajusteaza tastatura. Majoritatea acestor periferice au in zilele noastre designuri care, din pacate, incurajeaza aparitia durerilor de incheieturi prin pozitiile pe care le pretind de la maini. Fie iti gasesti cea mai confortabila pozitie care sa nu iti supuna incheieturile mainilor la un stres inutil atunci cand tehnoredactezi texte, fie schimbi tastatura: ai la dispozitie o gama variata de tastaturi ergonomice care te pot ajuta foarte mult.

Ia pauze. Nu e nici un secret, a lua mici pauze din cand in cand te detensioneaza si iti permite sa fii mai eficient. La fiecare ora, ofera macar o pauza de 5 minute mainilor care au scris pana atunci in continuu.

Gaseste-ti o pozitie perfecta. De cele mai multe ori si o pozitie incorecta a corpului duce la aparitia durerilor la nivel de incheieturi. Stai drept, pastreaza o postura potrivita – te va ajuta sa scapi de sacaitoarele dureri de incheieturi.

Atentie sporita insa: durerile de incheieturi crunte nu apar peste noapte. Stresul repetitiv se face simtit cu timpul, astfel ia masuri de prevenire – cele anterioare te pot ajuta. Intelege-ti corpul si asculta-i semnalele – te va ajuta sa previi chinuitoarele dureri de incheieturi ce iti afecteaza serios productivitatea – mai ales daca lucrezi 8 ore pe zi la computer.

De admin

Un comentariu la „Scapa de durerile de incheieturi cauzate de tastatura”
  1. Mi se intampla si mie periodic sa resimt astfel de dureri. Adevarul este ca si lucrez foarte mult de la birou, iar pozitia nici nu este cea mai sanatoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *