relocarearelocarea

Sunt multi factori care trebuie luati in considerare in momentul in care se decide relocarea companiei. Poate fi o decizie revolutionara, si nu trebuie luata decat in ultima instanta, cand nu mai poate fi facut altceva. Un numar de factori precum cresterea si dezvoltarea, costurile cu chiriile si salariile angajatilor, motive personale, disponibilitatea materialelor necesare si altele pot conduce la decizia de mutare a companiei.

Inainte de a lua decizia trebuie sa cantaresti bine avantajele si dezavantajele acestei mutari. Daca se considera ca actuala locatie nu ajuta afacerii si ca beneficiile mutarii sunt numeroase, nu trebuie ezitat deloc. In unele cazuri se pastreaza o perioada ambele locatii si astfel se poate testa cum se comporta sediul sau filiala noua pentru afacere.

Siguranta si reputatia – daca te gandesti la mutare, verifica si zona in care urmeaza sa fie noul sediu. Daca nu este un cartier foarte primitor sau o zona cu un risc mai ridicat pentru angajati, ii poti pierde, si chiar si clientii pot avea o reticenta in acest sens.

Apropierea de piata tinta, de clientii vizati, este un alt factor important. Daca se intampla ca relocarea sa aduca afacerea mai aproape de consumatorii vizati, foloseste acest avantaj. Daca totusi locatia curenta este mai apropiata de consumatorii vizati, tine cont ca o relocare poate fi daunatoare in acest sens. Foarte important sa tii cont si de concurenta, daca vei muta afacerea intr-o zona unde exista o oferta bogata ale produselor si serviciilor pe care le oferi, poate fi destul de dificila supravietuirea.

In timpul relocarii te poti confrunta si cu problema pierderii angajatilor. Vor aparea costuri suplimentare cu instruirea de noi angajati care sa ii inlocuiasca pe cei ce au plecat. Apoi ia in calcul si vizibilitatea si posibilitatile de promovare. Daca relocarea se face intr-o zona comeriala, pe langa malluri si alte afaceri mari, poate fi un avantaj considerabil, renumele afacerii va creste astfel.

Asigura-te ca noua locatie este benefica pentru cresterea afacerii. Daca exista prea multi competitori si prea putini clienti, rezultatele pot sa nu fie pe masura asteptarilor. Costurile cu relocarea sunt de asemenea destul de ridicate, incluzand transportul, mobilarea noului sediu, instruirea noilor angajati, promovarea afacerii in noua zona; de aceea e posibil si ca preturile produselor si serviciilor oferite sa creasca.

Decizia de relocare trebuie sa fie luata in cunostinta de cauza, pentru ca afacerea sa poata prospera chiar si cu aceasta cheltuiala. Cercetarea si planul strategic trebuie sa fie puse bine la punct in momentul in care se ia o astfel de decizie.

De admin

Un comentariu la „Relocarea companiei – ce trebuie sa stii”
  1. Si la ventilatie trebuie sa fii foarte atent cand alegi varianta relocarii. Trebuie sa te asiguri ca noul spatiu este bine aerisit tot timpul – pentru asta recomand solutiile profesioniste oferite de cei de la Pro Vent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *