timid

Lumea in ziua de astazi pune mai mare pret pe persoanele extrovertite, pe cei care vorbesc mult si mai mult. Chiar de pe bancile scolii copiii sunt incurajati sa participe in activitati de grup, sa fie cat mai interactivi si sa se exteriorizeze, decat sa stea singuri. Abilitatile de comunicare si socializare sunt astfel dezvoltate. Cu toate acestea exista si acea categorie a celor timizi, a celor care sunt mai retrasi.

Timiditatea nu indica o personalitate mai slaba, precum este perceptia generala. Daca o persoana timida nu are acele abilitati de a se transforma in „sufletul petrecerii”, are totusi o serie de puncte forte care o avantajeaza fata de cei care se exteriorizeaza mai mult.

Rareori o persoana timida este si impulsiva. Rareori iau decizii la repezeala si de cele mai multe ori acest lucru este in favoarea lor. Uneori trebuie sa cantaresti bine toate aspectele inainte de a lua o decizie, iar acesta este un lucru pe care cei mai timizi il fac intotdeauna.

Politicoase si prietenoase, persoanele timide sunt mult mai usor de abordat fata de cele arogante. Zambetul cald pe care il poti vedea pe fetele lor parca te invita sa mergi sa ii saluti.

In general o persoana timida nu va vorbi prea mult. Acest lucru poate fi considerat de unii un defect, insa pe de alta parte releva o calitate exceptionala nu foarte intalnita: sunt foarte buni ascultatori.

Cand vine vorba de prietenii, persoanele timide tind sa formeze relatii si legaturi foarte stranse. De ce? Pentru ca aceste persoane se deschid catre foarte putine persoane, isi pun increderea in destul de putini, care le apreciaza si le accepta asa cum sunt.

Cum petrec mai mult timp singuri, tind sa reflecte mai mult. Analizeaza mult mai bine experientele proprii si reactiile pe care le-au avut in diverse situatii. Aceasta analiza extinsa ii transforma in persoane foarte creative, cu potential de excelenta in domeniul artelor.

Dupa cum se poate vedea, chiar si o persoana timida are partea sa de puncte forte. Daca esti timid, nu trebuie sa te simti prost in legatura cu asta, ci sa te gandesti cum poti folosi acest lucru in favoarea ta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *