orl cabinet mures 2018

Mamicile trebuie sa fie deosebit de atente cu cei mici, mai ales in primul an de viata al acestora. Sunt predispusi din nefericire la numeroase de afectiuni ORL, iar acestea se transmit prin aer, fiind considerate contagioase.

Este normal sa ai incertitudini legate de sanatatea celui mic, dar si mai normal este sa mergi cu el la consult. Nu e de joaca, oricand poate lua contact cu un microb ce ii poate afecta sanatatea. Bineinteles, atunci cand iesi cu acesta de la materinitate deja sunt afectiuni care ies din discutie. Cu toate acestea nu inseamna ca este ferit de imbolnavire, deci e necesar sa fii foarte precauta.

De obicei, parintii nu intampina probleme cand bebelusul are pana in 3 luni, nu in mod normal. Prin alaptare si prin imunitatea pe care o mosteneste de la mamica, este protejat de bolile contagioase la inceput.

Iata care sunt afectiunile ORL frecvent intalnite in randul nou nascutilor, in primul lor an de viata.

Binecunoscuta raceala

O numesc asa pentru ca de obicei se intampla asta. Reprezinta modalitatea de dezvoltare a sistemului imunitar. Daca cel mic raceste, e de preferat sa faci o vizita la un ORL cabinet Mures 2018. In acest fel te asiguri ca va fi bine. Chiar daca trece inainte sa apuci sa faci programare la medic, tot trebuie sa ai in vedere consultul. Cu toate ca nu se manifesta pe moment, un germen poate in timp sa provoace infectii respiratorii grave. Simptome frecvente sunt tusea, febra mica, secretiile nazale.

Otita

Este poate afectiunea ORL cel mai frecvent intalnita. De cele mai multe ori in primul an de viata parintii isi duc bebelusi la medic din cauza ca au otita. Vorbim despre inflamatia din spatele timpanului. Medicul trebuie sa inlature lichidul ce se formeaza acolo, pentru a nu favoriza contaminarea cu infectii si tot felul de bacterii.

Amigdalita

Bineinteles ca nici aceasta afectiune nu se lasa mai prejos. Vorbim despre acestea la nivel viral. Iti poti da seama daca cel mic are amigdalita atunci cand refuza sa manance. Mai ales dupa plansul lui constientizezi ca ceva nu e in regula.

Ca si raceala comuna, majoritatea amigdalitelor sunt virale. Pot chiar sa insoteasca semnele acesteia si de obicei trec tot in 3-5 zile fara administrare de antibiotice. Semnul cel mai frecvent al amigdalitei este refuzul alimentelor – un copil care pana atunci se alimentează normal incepe sa planga atunci cand este hranit, refuzand vehement alimentele. Pe langa aceasta pot sa mai apara si febra si inflamatia ganglionilor de la nivelul gatului. Pentru cei care au trecut pe alimente, sunt solutii de ameliorare a simptomelor decongestionantele locale, analgezicele, dar si bauturile caldute cu miere. Cel mai recomandat insa este a vizita ORL-istul, care iti va prescrie tratamentul potrivit.

De obicei nu apar la copiii care au pana la 1 an, dar aceasta posibilitate nu trebuie exclusa in totalitate.

Fii atent la sanatatea copilului si nu ezita sa contactezi medicul atunci cand iti da semne ca este bolnav. Daca esti din Mures, poti accesa site-ul caritsanmed.ro pentru servicii calitative si preturi ok.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *