Opreste-te din verificatul mailului de pe telefon

e-mail
e-mail

Ai mai auzit asta, si continui sa o auzi ca un sfat pentru imbunatatirea productivitatii. Trebuie sa inveti sa nu mai fii sclavul inboxului. Evident, acest lucru este mai usor de zis decat de facut.

Majoritatea primim foarte multe e-mail-uri zilnic, zeci sau sute, chiar pe ora, ceea ce ne pune in dificultatea de a nu putea da un raspuns la o anume ora a zilei. Studii recent realizate arata faptul ca circuitul creierului uman alterneaza intre doua stari de constienta: starea de concentrare asupra lucrului de facut, si cea in care gandurile zboara si ne trezim visand cu ochii deschisi. Aceasta alternanta ameteste creierul si face concentrarea imposibila.

Un e-mail necitit distrage atentia creierului, vei continua sa te gandesti la el si te va intrerupe din ceea ce faci. Iata in continuare cateva sfaturi care te vor ajuta sa te concentrezi mai bine si cu ajutorul carora nu vei mai verifica in continuu e-mail-ul de pe telefon.

1. Blocheaza notificarile.

Tot timpul iti va fi distrasa atentia, fie ca sunt notificari de e-mail-uri, de la alte aplicatii, notificari de actualizare si asa mai departe. Preia controlul, blocheaza-le si ocupa-te de fiecare lucru in parte in masura in care timpul iti permite.

2. Dezactiveaza e-mail-ul pe telefon.

Pare o solutie drastica, dar este una eficienta, pentru ca nu vei mai simti acea nevoie de a vedea ce mesaje ai mai primit si te vei putea concentra mai bine la ceea ce faci in momentul respectiv, indiferent daca te afli intr-o sedinta sau in pauza de pranz.

3. Aloca un timp pentru citirea e-mail-urilor

Ca si orice alt proiect pe care il ai de facut, sedinta la care participi sau orice alta activitate, trebuie sa stabilesti o limita de timp in care iti verifici e-mail-urile si raspunzi la ele.

4. Instaleaza aplicatii care sa le controleze

Optiunile sunt multe aici, exista multe aplicatii ce iti vor eficientiza timpul alocat e-mail-urilor, iar odata ce ti-ai eficientizat timpul, vei avea de castigat, intrucat in zilele noastre mai mult ca oricand timpul inseamna bani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *