O plimbare cu autobuzul

Bus ride
Bus ride

De cand nu ai mai iesit din casa, cu scopul de a face o plimbare, si nu o plimbare oarecare, o plimbare cu autobuzul, cu mijlocul de transport in comun din orasul tau, pe cea mai lunga linie, doar de dragul de a iesi si de a privi, ce s-a mai schimbat pe traseul autobuzului, sa vezi expresia diferitelor persoane ce urca si coboara, de la batrani in drum spre piata, la oameni grabiti in drum spre serviciu, la elevii bucurosi ca au scapat de orelele de dimineata aflati in drum spre casa.

Preferabil ar fi sa faci aceasta plimbare intr-o zi ploioasa, in care nu ai nimic altceva de facut, nu ca ar fi o pierdere de timp intr-o zi cu soare, doar ca nu ar fi acelasi sentiment melancolic ce te-ar acompania pe perioada calatoriei tale.

Vei ajunge sa privesti altfel lucrurile, si sa observi lucruri, chiar si in trecerea ta rapida, care pana acum nu ti-au atras atentia sau poate chiar nici macar nu le-ai observat in zilele in care mergi cu autobuzul, orbit de gandurile tale, in drup spre serviciu.

In drumul tau dus, sa te concentrezi pe peisajul din afara autobuzului, pe orasul ud, pe balta care ajunge pe rochia unei domnisoare nepregatite pentru o zi ploioasa, lucruri pe care nu le observi intr-o zi insorita.

In drumul tau spre casa, concentreaza-ti atentia catre persoanele ce urca si coboara din autobuz, incearca sa-i citesti, un om spune multe doar prin felul in care se imbraca, prin felul in care priveste, chiar si prin zambetul inexistent.

Data viitoare cand ploua si nu ai nimic mai bun de facut, chiar patul si un film bun par optiuni mult mai comode, iesi din zona de de confort si incearca sa vezi lumea dintr-un autobuz, pe cat de banal suna, pe atat de interesant ti se va pare,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *