Pentru a avea cat mai multa energie pe parcursul zilei este indicat sa iti imbunatatesti obiceiurile din timpul somnului. Nu doar dieta si sportul te ajuta sa slabesti. Studiile arata ca daca dormi suficient poti slabi. In acest fel formonii tai vor fi influentati in mod pozitiv si astfel nu vei manca intr-un mod excesiv.

Daca iti doresti sa slabesti si ai o dieta a somnului corespunzatoare atunci si rezultatele vor aparea. Trebuie sa stii ca lipsa somnului ingrasa. Cu cat dormi mai putin cu atat esti mai amenintat sa devii supraponderala. Hormonii ce afecteaza apetitul sunt afectati de lipsa somnului. Atunci cand somnul este insuficient creste nivelul de grelina creand conditiile pentru supraalimentare. Si daca nu staii si sforaitul afecteaza calitatea somnului.

Daca esti obosita din cauza somnului insuficient vei consuma mult mai multi carbohidrati. Ce poti face pentru a-ti imbunatati somnul? In primul rand stabileste-ti necesarul de somn. Indicat este sa dormi cel putin 8 ore. Noaptea ar trebui sa fie semnalul cel mai puternic ca se cuvine sa te pregatesti pentru o stare mai alerta. Stabileste ora la care ar trebui normal sa te trezesti iar apoi da inapoi 8 ore.

Este indicat sa nu faci sport cateva ore inainte de culcare. Este mai bine sa faci o baie, sa asculti muzica sau chiar o lectura inainte de a te baga in pat. De asemenea nu consuma cafea dupa-amiaza. Nu et culca flamanda sau prea satula.

Nu cosuma alcool pentru a adormi mai repede, si daca este cazul sa consumi, fa-o cu moderatie. Fa-ti timp sa dormi. Incearca sa stai cu partenerul tau in pat dar nu pentru a va uita la televizor ci pentru momente pasionale si dragastoase.

Si dormitorul este important sa fie cat mai primitor. Trebuie sa stii ca dormitorul este pentru odiha nu pentru munca asa ca indeparteaza lucrurile care iti pot tulbura somnul.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *