notiunea de popularitatenotiunea de popularitate

Mai ales in perioada adolescentei, incepand cu scoala generala si urmand liceul, tinerii si adolescentii isi doresc sa devina mai populari, sa fie mai in centrul atentiei, sa para cei mai grozavi si sa fie considerati cei ai tari, niste icon-uri ale scolii la care merg, dar si ale cercului social din care fac parte si pe care il frecventeaza.

A fi popular s-a referit foarte mult la a avea cat mai multi prieteni sau cel putin cunostinte, a cunoaste cat mai multa lume si a fi cunoscut de cat mai multa lume, a ne bucura de atentia si grija celor din jur, a fi in centrul atentiei si a ne bucura de admiratia celor din jur.

O persoana poate fi populara daca este draguta, amabila, si daca are un aspect fizic mai special(asta nu este singurul criteriu totusi). Chiar daca ideea de popularitate s-a axat pana acum foarte mult pe frumusete, pe aspectul fizic cat mai atragator, nu este vorba doar despre aceasta notiune, ci si de atentia acordata celor din jur, de respect pentru oameni, de deschidere in fara celorlalti, prietenie si o atitudine amuzanta si spirituala.

Secretul popularitatii consta in a te axa din ce in ce mai mult pe propria persoana(nu trebuie sa transformam din acest lucru ceva grav ca egoismul), sa ai grija mai mare de tine si sa incepi sa dai atentie felului in care arati si te prezinti in fata celorlalti.

Trebuie sa fii mereu aranjat bine, sa nu arati dezordonat si aiurea(dar nici nu trebuie sa fii ca scos din cutie), trebuie sa te ocupi foarte mult de educatia ta, sa-ti dezvolti cat mai mult calitatile pe care le ai si sa te concentrezi pe ceea ce isi doresc de la tine cei din jur.

Popularitatea este un fel de a fi, o atitudine proactiva si deschisa, respect si atentie, dar si amabilitate si prietenie oferita in mod neconditionat celor din jur.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *