loch nessloch ness

Existenta monstrului din Loch Ness este invaluita in mituri si mister. Au fost raportate multe vizualizari in ultimul secol. Prima data cand s-a vorbit despre aceasta creatura a fost in secolul al VII-lea, cand un calugar spunea ca l-a vazut pe perioada cat a stat in Scotia de Nord.

Cercetarile stiintifice arata ca aceasta creatura exista doar in mitologie, insa cei ce cred in existenta sa si il considera ca fiind ultima ramasita a unei specii de dinozauri, posibil un plesiozaur. Aceasta ar implica faptul ca a supravietuit ultimei glaciatiuni, desi pare imposibil pentru o creatura sa supravietuiasca pentru o perioada atat de indelungata.

S-au facut cercetari pentru a detecta prezenta creaturii in lac, si cateva expeditii au fost organizate, insa fara succes. In ciuda acestor studii, nu s-au gasit dovezi concrete daca animalul este real sau nu.

Conform diverselor rapoarte, monstrul are corpul in forma unui sarpe, cu o coada distrincta si un cap alungit. Intr-un an de zile monstrul este reperat de aproximativ 20 de ori. Aproape 100 de participanti la un triatlon organizat in Scotia in 2005 au fost asigurati impotriva posibilelor atacuri din partea acestui monstru. Unii pretind ca l-au vazut chiar cu ajutorul Google Earth si a imaginilor captate de sateliti.

Conform multor teorii, creatura a murit cu multi ani in urma, intrucat nu a putut sa se adapteze la schimbarile climatice drastice ce au avut loc in ultimele doua secole, multi spun ca nu a supravietuit din cauza incalzirii globale.

Cel mai probabil creatura este un amfibian, drept urmare nu trebuie sa apara la suprafata apei frecvent. O alta posibilitate spune ca animalul s-a adaptat rapid la conditiile de mediu, si aceasta ar fi cheia supravietuirii sale atatea mii de ani. In ciuda tehnologiei avansate, nu s-au putut gasi dovezi concrete ale existentei acestui monstru.

Fie ca este o pacaleala sau ceva real, monstrul din Loch Ness este cu siguranta unul din cele mai mediatizate mistere. Putem sa nu avem niciodata un raspuns clar daca exista sau nu, cu toate acestea efectele si influentele sale se fac simtite in turismul si cultura intalnita in regiunile Scotiei.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *