Metode moderne de publicitate

publicitate

Promovarea si marketingul au devenit parti esentiale in lumea afacerilor, mai mult in perioada recenta s-a observat o tendinta ascendenta cu privire la importanta acordata acestora. Daca ai un produs bun sau un serviciu de o calitate si eficienta superioara, trebuie sa ai si maiestria de a-l vinde. Daca unele agentii si afaceri raman la metodele conventionale de promovare, majoritatea jucatorilor de pe piata afacerilor recurg la metode mai noi, moderne de a face publicitate. Desi nu sunt cu totul depasite, a trecut vremea in care anunturile in ziare si pliantele publicitare erau cea mai eficienta metoda.

Exista diferite tipuri de tehnici de promovare ce sunt disponibile pentru produse si servicii. Printre cele mai recente si la mare cautare tehnici de promovare se numara insa si cele moderne, ce castiga din ce in ce mai mult teren. Multe din aceste metode sunt si un rezultat al evolutiei internetului, in timp ce alte trenduri sunt pur si simplu inovatii ce au aparut in acest domeniu. Sa vedem care ar fi cateva din tehnicile inovative de care se folosesc promoterii din ce in ce mai mult.

Publicitatea prin bannere web – daca promovarea prin panouri stradale este eficienta pentru sosele, la fel sta situatia si in cazul promovarii prin bannere web. Construite folosind imagini, scripturi Java, diverse obiecte multimedia si animatii, bannerele web sunt de obicei legate prin linkuri de paginile web pe care le promoveaza.

Marturii si revizii – mai ales cand vin din partea vedetelor sau personalitatilor publice, care recomanda un produs sau serviciu anume, impactul asupra publicului este unul impresionant.

Promovarea contextuala – ati observat ca anunturile Google sunt relevante in momentul in care se face o cautare? Promovarea contextuala este o forma foarte bine targetata de marketing pe internet, in care anunturile sunt selectate de sisteme automatizate ce fac ca acel continut sa fie vizualizat de un utilizator anume.

Promovarea prin cuvinte cheie – aici intervin conceptele de pay per click sau cost per action. Desi Yahoo a fost prima companie care s-a aventurat in promovarea pe cuvinte cheie, Google Adwords este acum cel mai popular utilitar folosit pentru promovarea pe cuvinte cheie.

Promovarea prin bloguri – daca ati considerat ca blogul nu este decat un jurnal online, nu este decat o greseala de interpretare. Datorita popularitatii lor in crestere, blogurile reprezinta o modalitate foarte eficienta de promovare a produselor si serviciilor oferite. Blogurile companiilor sunt o modalitate excelenta de a tine legatura cu clientii, si astfel sunt garantate rezultate foarte bune.

Dupa cum vedeti, domeniul publicitatii a evoluat foarte mult si reuseste sa ajunga la marea masa a consumatorilor in moduri ce pareau de neimaginat cu un deceniu in urma. Toate acestea multumita dezvoltarii si inovatiilor in domeniul tehnologic, publicitatea este acum prezenta peste tot pe unde mergem, in aproape orice forma ne putem imagina.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *