baterie autobaterie auto

Cati dintre noi verificam bateria masinii? Nu prea verificam. Se spune ca bateria este scanteia care ii da viata. Nu atrage atentia proprietarului decat atunci cand nu mai functioneaza, iar atunci de obicei necesita inlocuire, reparatiile sunt inutile. Drumurile zilnice cu masina aduce uzura inevitabila asupra pieselor si implicit asupra bateriei, sa vedem in continuare cateva sfaturi pentru a-i prelungi durata de functionare.

Verificarea nivelului de apa joaca poate cel mai important rol in mentinerea bateriei. Apa folosita trebuie sa fie distilata sau demineralizata, iar completarea trebuie facuta folosind ustensile din cauciuc sau plastic si nicidecum metalice. Supraumplerea bateriei trebuie sa fie evitata, cu toate acestea placutele trebuie sa fie tot timpul scufundate in apa. Daca nivelul apei scade sub cel recomandat, acestea se deterioreaza rapid.

Evitati drumurile scurte, mai ales daca zona in care locuiti este una cu un climat rece. Pornirea unui motor rece aduce condens pe galeria de evacuare, care se poate acumula. Asadar daca masina nu functioneaza suficient pentru ca apa sa se evapore, dupa un timp aceasta apa acumulata poate afecta esapamentul si nu numai.

Curatenia este importanta nu numai acasa, ci si pentru bateria auto. In timp, praful si murdaria se pot aduna pe cabluri si pe bateria insasi, avand un efect de conductivitate electrica si putand duce la o descarcare mai rapida a acesteia.

Daca pleci in vacanta si masina sta pe liber o perioada, ai putea sa deconectezi bateria, pentru a evita consumul inutil de energie. Firele si circuitele trebuiesc verificate, uneori se dezizoleaza si pot provoca scurtcircuite si descarcari mai rapide ale bateriei.

Asadar verificarea nivelului de apa, mentinerea curateniei, verificarea cablurilor si deconectarea cand nu este folosit autovehiculul ar fi cateva sfaturi pentru a mari durata de viata a bateriei si pentru a minimiza sansele de a ramane fara curent in mijlocul pustietatii.

 

De admin

Un comentariu la „Mareste viata bateriei masinii”
  1. La masina trebuie sa fii atent nu doar la baterie, ci si la anvelope. Altfel, te trezesti cu surprize cand nici nu te astepti. Am patit-o – mi-a explodat un cauciuc si a trebuit sa il inlocuiesc. Noroc ca am gasit site-ul Anvelomag si am gasit rapid inlocuitor. Deci nu doar bateria este importanta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *