Lucruri cu care te invata viata dupa facultate

invataminte viata dupa facultate
invataminte viata dupa facultate

Viata din timpul facultatii este mai grea poate pentru unii, insa nu la fel de plina de griji si de stres ca viata de dupa facultate, atunci cand incepi sa iti cauti un job si sa iti incepi o noua cariera si un nou trai bazat exclusiv pe propriile forte. Asadar, urmatoarele lucruri le vei afla de pe urma vietii de facultate, lucruri care te vor descuraja, te vor deranja sau iti vor da complet peste cap fostele obiceiuri, creandu-ti o noua rutina.

Odata cu finalizarea ciclului de studii superioare de 3-4 ani vei fi invatat deja cum sa te descurci in viata pe propriile picioare, in special daca deja in timpul facultatii te-ai descurcat singur.

Poate ca nu acest aspect iti va fi cel mai greu de asimilat, insa trezitul devreme in fiecare zi(in special daca esti un mare somnoros si iti place sa dormi mereu pana tarziu) iti va da adevarate batai de cap la inceput si te va cufunda intr-o cu totul alta rutina cu care, in cele din urma, te vei obisnui.

Odata cu primul job serios si full-time, si starea ta interioara dar si exterioara se va schimba, si felul in care vei fi perceput si vei percepe lumea se va schimba. Odata cu finalizarea facultatii, esti oficial un adult care ar trebui sa fie responsabil si cu scaun la cap, adult pe care cei de la munca si cei din jur se pot baza fara probleme si care pate acorda suport tuturor celor care i-l cer.

Odata ce vei fi terminat cu toate studiile pe care le-ai sustinut si cursurile pe care le-ai frecventat timp de ceva ani bunisori, te vei intreba poate daca ceea ce ai urmat a fost cel mai potrivit lucru pentru tine si daca asta este ceea ce vrei sa faci cu adevarat in viata. Este destul de dificil sa pui un tanar ce tocmai a terminat liceul sa aleaga ceea ce vrea sa studieze de acum incolo, mai ales daca este genul mai nehotarat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.