parinte copil
parinte copil

Se stie ca parintii spun uneori lucruri ridicole copiilor, pentru a scapa mai repede de intrebarile pe care acestia le pun. A fi parinte nu e un lucru usor, este necesar un efort considerabil pentru a creste un copil, pentru a-l modela corespunzator in asa fel incat acesta sa ajunga persoana pe care parintele si-o doreste.

In tot haosul creat de crestere, sunt unele momente in care, ca si parinte, spui niste lucruri care nu au nici un sens. Este evident ca nu faci asta cu un scop anume, probabil ca erai obosit, frustrat sau preocupat de altceva. Este esential sa intelegi ca lucrurile ciudate pe care le spui copiilor tai, la randul lor acestia le vor spune copiilor lor. Sa vedem care ar fi cateva astfel de replic.

„Esti exact ca taica-tu/maica-ta!”

O replica renumita si ridicola pe care majoritatea parintilor o folosesc. Tine cont de faptul ca genele provin atat de la mama cat si de la tata, si e evident ca va lua trasaturi de la ambii. Nu trebuie sa fie o surpriza ca cel mic a luat anumite obiceiuri de la mama sau de la tata. In aceasta situatie nu are nici o importanta cum te simti, pur si simplu nu e un lucru bun sa spui un astfel de lucru.

„Opreste-te din plans ca de nu iti dau eu motiv sa plangi!”

Te auzi macar ce spui? Copilul plange deja si tu ii spui ca situatia se va inrautati. A te descurca cu un copil poate fi dificil, iar daca acesta este suparat, amenintarile nu vor face altceva decat sa inrautateasca lucrurile.

„Esti prea mic pentru a intelege.”

O fraza foarte folosita pentru a inchide gura celor mici. Copilul te-a intrebat ceva si uneori nu stii raspunsul, sau nu vrei sa i-l spui. Cu toate acestea este important sa stii ca si cei mici sunt foarte inteligenti in zilele noastre.

Dupa cum am spus si anterior, a te descurca cu un copil nu este un lucru foarte usor, insa a spune astfel de lucruri stupide cu siguranta nu ajuta, nu acesta este raspunsul. Invata sa raspunzi intrebarilor lor intr-un mod placut, sincer, intelege de asemenea ca trebuie sa le fii si prieten pentru a-i putea intelege.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *