Poti face mult mai multe in viata decat crezi

Cateodata viata te impinge de la spate si te indeamna sa te ridici si sa faci chestii de care nu te credeai capabil. Fericirea nu consta in absenta problemelor, ci mai degraba este abilitatea de a le confrunta si de a le rezolva. Cat de des te simti depasit de situatie atunci cand te afli la o mare altitudine pe un munte pe care trebuie sa il urci?

Acel nou proiect pe care seful tau ti l-a dat de realizat poate parea imposibil de realizat la o prima vedere. Insa departeaza-te un pic de el si repeta-ti in gand cat de multa experienta si cat de multe abilitati ai si de asemenea reaminteste-ti un pic de succesele tale anterioare pentru a te mai incuraja un pic.

Trebuie sa incepi sa nu mai fii atat de dur cu tine insuti

Ne setam niste scopuri in viata imposibil de realizat uneori. Vrem sa fim cei mai buni, sa devenim cei mai inteligenti, cei mai competenti si cei mai de succes de pe planeta asta. De aceea suntem si atat de auto-critici. A fi amabil si grijuliu cu cei din jur este un lucru bun, insa uneori te uiti pe tine insuti.

O mai buna abordare ar fi sa iti impui niste scopuri realiste in viata care sa se potriveasca cu setul tale de abilitati si competente. Daca managementul timpului este problema ta, incearca sa o rezolvi inainte de a te baga intr-o provocare uriasa si dificila.

Esti constient de prejudecatile tale

Tot ceea ce auzim sunt opinii si nu fapte. Tot cea ce vedem sunt perspective si nu adevarul, spunea odata Marcus Aurelius. Unul dintre cele mai greu de acceptat adevaruri despre viata este faptul ca vedem totul prin intermediul unor spectre care sunt incarcate de prejudecati si subiectivism.

Asta da culoare la tot ceea ce gandesti, simti si la tot cea ce tine de pasiunile tale. Acesta este adevarul tau. Proiectezi asta asupra oamenilor pe care ii intalnesti. Asadar, ai idei preconcepute despre oamenii cu probleme de greutate , despre diferitele etnii, diferitele orientari sexuale etc.

De admin

Un comentariu la „Invataminte legate de viata”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *