relaxarerelaxare

In lumea activa din ziua de azi, cum te mai poti relaxa fara sa simti ca devii lenes? Cu totii stim sentimentul. Decizi sa te relaxezi uitandu-te la TV sau citind o carte, si te apuca un sentiment de neliniste. Ajungi sa te intrebi de ce nu muncesti, de ce nu esti ocupat, activ, productiv.

Din pacate aceasta atitudine devine din ce in ce mai predominanta. Relaxarea este un lucru foarte important si trebuie sa invatam sa ne relaxam pentru a nu ajunge la o totala extenuare. Sunt multe metode prin care ne putem rupe de ritmul cotidian alert, intrebarea este cum putem scapa de acel sentiment de neliniste care ne cuprinde si care ne face sa ne simtim lenesi. In continuare cateva sfaturi pentru a te putea bucura de propriul timp liber.

Gandeste-te la relaxare ca o investitie in propria persoana. Desigur aceasta investitie poate fi mai productiva daca este facuta in munca, in timpul petrecut cu copiii, insa nu e neaparat asa. Vei fi tu insuti mai productiv daca vei petrece ceva timp eliberandu-te de stres. Asa ca in loc sa te gandesti ca nu faci nimic, priveste relaxarea ca pe o investitie.

Reincarca-ti bateriile. Priveste-ti corpul ca pe un telefon mobil sau laptop. Acestea necesita reincarcare periodica deoarece bateria „moare” si nu mai pot fi folosite. Chiar daca te gandesti ca somnul este suficient pentru corp, mintea are nevoie si ea de repaos.

Ca tot era vorba de o investitie in propria persoana, ce poate fi mai bun decat exercitiile fizice? Vei scapa si de cateva kilograme in plus, iti vei purifica mintea si corpul si in tot acest timp nu vei avea sentimentul ca nu faci nimic.

Pastreaza aceste sugestii in minte pentru momentul cand te vei simti stresat si suprasolicitat. E in regula sa fii si lenes uneori, repaosul este recomandat chiar si de medici si de psihoterapeuti. Asa ca acorda-ti si timp liber zilnic, si fa ceva ce te va face sa te simti mai fericit, mai sanatos si mai productiv. Relaxeaza-te!

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *