De vreme ce pare un lucru usor, oamenii se bucura foarte mult de confortul caminului lor si de ideile pe care deja le au. Ne place sa stim mereu ceea ce ne asteapta. Atunci cand calatoresti intr-o alta tara, limba de acolo este straina, traditiile si obiceiurile sunt nefamiliare, iar cultura ne infatiseaza un cu totul alt ritm de viata.

A ne obisnui cu toate aceste noi elemente forteaza creierul sa aiba de-a face cu noi si neasteptate provocari. A invata cum sa comunici totusi chiar daca exista o bariera de limba forteaza creierul sa dezvolte noi cai creative pentru a exprima nevoi si emotii.

Ascultand muzica noua, a incerca mancaruri noi si a circula pe strazi necunoscute, toate acestea ne provoaca sa ne adaptam la situatii de viata diferite si in acest fel ni se dezvolta si abilitatile neurale. Educatia este una dintre cele mai bune investitii de timp, bani si energie din cate se pot face.

De vreme ce educatia este valoroasa inca din timpul copilariei si adolescentei, adultii subapreciaza de obicei abilitatile de a invata noi concepte si aptitudini. Provoaca-te pe tine insuti sa iei noi cursuri, lectii sau sa participi la diferite workshop-uri. A alege in mod voluntar sa iti continui educatia este cea mai buna oportunitate pentru ca al tau creier sa creeze noi conexiuni si sa iti cladeasca o istetime mai mare.

Daca vei citi si vei viziona ultimele noutati iti va mentine rutina zilnica, insa iti va hrani ci creierul intr-un mod sanatos. A-ti lua timp in fiecare dimineata de a citi un ziar sau a naviga pe vreun site de stiri de pe net va ajuta la mentinerea intr-un mod activ a creierului tau.

Noutatile introduc topicuri noi de luat in considerare, si vor permite creierului sa abunde de noi informatii pretioase. Alimentarea si digerarea de noi informatii va deveni un obicei rutinier sanatos pentru tine.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *