Impactul jocurilor de noroc online

jocuri de noroc

Multi dintre noi suntem atrasi de pariurile si jocurile de noroc online, unii devin chiar dependenti fara sa isi dea seama. Sentimentul riscului de a pierde banii investiti si entuziasmul ce apare in momentul castigului sunt factori determinanti pentru dependenta.

Crescand in popularitate, sistemul ocupa mult din timpul celor ce au devenit dependenti. Tinerii, nefiind constienti de efectul pe termen lung al acestei dependente, ajung sa isi piarda banii. Cresterea numarului de cazinouri online si popularitatea jocurilor online precum poker sau bingo au determinat un numar din ce in ce mai mare de tineri si chiar copii sa le abordeze. Situatia nu se prezinta astfel prea roz pentru viitorul utilizarii internetului; este timpul sa constientizam impactul jocurilor de noroc online pentru a lua masuri in acest sens.

Expunerea la aceste jocuri de noroc duce, dupa cum am spus, la dependenta. Pariezi bani fiind perfect constient de faptul ca ai putea sa ii pierzi, si totusi continui. Poti ajunge sa ai pierderi financiare substantiale, sa ajungi chiar la faliment. Pierderile constante te duc la frustrare, observandu-se totusi o crestere in ultimii ani a acestor tipuri de site-uri.

Tinta principala sunt tinerii si chiar copiii, care sunt mult mai usor de convins prin cadouri si discounturi oferite. Lipsa unei autoritati care sa reglementeze aceasta situatie o face sa poata continua. Adesea transferurile de fonduri nu sunt securizate suficient, iar vulnerabilitatea la atacuri creste.

Dependenta de jocurile de noroc a ajuns sa devina caz patologic. Descrie o stare care afecteaza comportamentul persoanei, din toate punctele de vedere, atat personal cat si social. Tot timpul mintea celui afectat va fi preocupata de gandul de a juca din nou; simt nevoia de a paria pe sume mai mari, riscand fara sens si fara a putea rezista tentatiei.

Acestea ar fi principalele dezavantaje ale jocurilor de noroc de pe internet: pierderea de timp pretios, si pierderea de bani. Aceste doua resurse ar putea fi investite in alte activitati constructive, in loc sa fie irosite pe pariere.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *