Esti nou la locul de munca.Cu o saptamana in urma ai fost chemat la interviu, apoi la proba pentru a-ti demonstra calitatile de munca din domeniul pentru care ai aplicat, iar acum, la inceput de saptamana a venit momentul sa iti demonstrezi si mai din plin calitatile si abilitatile intelectuale de fizice.

Usor ti-ar fi mai ales daca nu esti singura persoana noua din cadrul colectivului de munca, daca pe langa tine ar mai fi fost chmeati si alte cateva persoane, in special daca este vorba despre organizarea din cadrul unui aceluiasi departament din cadrul firmei angajatoare.

Insa, chiar si asa, trebuie sa dedici ceva timp pentru a te acomoda cu locul, cu oamenii, cu seful, dar mai ales cu colegii de munca, pentru ca, nu-i asa, acestia vor fi alaturi de tine in majoritatea timpului si va trebui sa inveti cum sa-i intelegi si sa te faci placut lor, mai ales daca acestia cunt cu vechime.

O modalitate buna de a face buna impresie este de a-ti petrece pauzele alaturi de ei, de a incerca cu modestie sa te prezinti oarecum lor, insa nu de a face asta cu de-a sila, daca ei nu par interesati sa te cunoasca mai bine. Este timp suficient si pentru aceste lucruri.

Daca acestia au ceva de zis, este bine sa-i asculti si sa incerci sa interactionezi cu ei. Stai o vreme alaturi de ei, insa deoparte de discutie pentru a vedea exact cum acestia se manifesta si incearca sa gasesti o modalitate prin care sa ti-i aproii.

Observa-le stilul de a fi si maniera in care acestia percep lucrurile si incearca sa te afisezi lor in cel mai natural mod, dar si cu sinceritate si modestie, pentru a nu vedea in tine un rival sau un dusman, cu toate ca in cadrul unei aceleasi organizati, toti membrii muncitori ai acesteia sunt oarecum rivali. Toti vor sa fie apreciati si sa prinda pestele cel mai mare, in defavoarea celorlalti.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *