Facebook a mai incercat in anii trecuti sa patrunda pe piata din China, reteaula de socializare avand planuri pentru a deschide un nou birou de vanzari. Planuri pe care Facebook doreste sa le materializeze incepand cu anul viitor conform datelor de pe Bloomberg. In caz ca nu stiati, Facebook si alte mari companii americane nu sunt accesibile publicului din China, din cauza legilor de cenzura foarte stricte. Chiar daca vestile nu par a fi promitatoare pentru Facebook si evenutalii chinezi care isi doresc acces la reteaua de socializare, Facebook isi doreste sa intre pe piata din China.

Acestia detin un birou in momentul de fata in Hong Kong, unde colaboreaza impreuna cu companii locale cu scopuri publicitare. In esenta Facebook ii ajuta in promovarea serviciilor companiilor pe pietele internationale, si par a se descurca destul de bine, intrucat companiile care au apelat la serviciile Facebook au avut parte de o crestere economica considerabila.

In momentul de fata piata chineza ar reprezenta o mina de aur pentru cei de la Facebook. Daca acestia ar reusi sa patrunda pe piata ar fi un adevarat succes. Insa in China mai bine de 13 % din postarile din mediile sociale sunt cenzurate, ca urmare a legilor foarte stricte.

Facebook nu este singura companie mare la care locuitorii Chinei nu au acces, in aceasta lista mai regasim pe Goolge, LinkedIn si Twitter. Cea din urma insa a reusit sa ajunga la o intelegere cu oficialii Chinei, si vor lansa o versiune in limba chineza a site-ului, bineinteles sub ochii atenti ai legiuitorilo chinezi.

Pe continentul asiatic Facebook, a inregistrat cifre in luna martie de aproximativ 390 de milioane de utilizatori lunari activi. O cifra deloc de neglijat, insa daca vor reusi sa patrunda pe piata din China acestia vor avea parte de multi mai multi utilizatori.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *