Daca intrebi orice fumator daca este greu sa renunte tigari, probabil ca iti va raspunde ca da. Tigarile au devenit parte din viata ta de fumator dejaz, este un obicei, si normal ca iti va fi foarte greu sa renunti la acesta. Si mai greu este sa tii cont de cate tigari ai fumat, de cate pachete ai consumat pe saptamana, de cati bani ai cheltuit cu acestea.

Ata Ghofrani a spus ca „a tine cont de aceste lucruri este foarte important pentru sanatatea persoanala”. Ghofrani si partenerul sau Kuji Nakano, au incercat sa tina cont de obiceiurile lor in legatura cu fumatul, prin crearea unei aplicatii. Acest tip de aplicatie, dedicata unui comportament sanatos, are efecte benefice. Ghofrani si Nakano  au decis sa creeze QuitBit, o bricheta care va tine cont de cate tigari fumezi pe zi.

La prima vedere, Quitbit pare a fi ca orice alta bricheta, precum una obinuita de la Zippo, o bricheta Zippo care are un display. Acest display iti va oferi informatii cu privire la cate tigari ai fumat intr-o zi, si cat timp a trecut de la ultima tigara fumata. Aceste date vor oferi fumatorilor suficiente date pentu a tine cont de acest obicei. In combinatie cu un smartphone aceasta bricheta poate trimite date pentru o perioada destul de indelungata catre acesta. Prin intermediul unei aplicatii pe smartphone, iti vei putea impune obiective, si sa te compari cu ceilalti fumatori intr-o comunitate online. Bricheta poate fi de asemenea programata pentru a nu fi aprinsa decat la anumite intervale stabilite de utilizator, cu scopul de a il determina sa nu mai fumeze, si sa limiteze numarul de tigari / pachete fumate pe zi.

Este un dispozitiv destul de interesant, care probabil ca va avea un oarecare efect asupra celor care o vor folosi, insa nu va inlocui niciodata bricheta traditionala cu care suntem obisnuiti.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *