Etiopia a fost aleasa ca destinatie de top a acestui an pentru turistii din lume, de catre European Council on Tourism and Trade (ECTT), un grup non-profit al Uniunii Europene. A doua tara cea mai populata a continetului african a fost aleasa din cauza conservarii excelente a umanitatii, cum ar fi ruinele orasului Aksum, cunoscut ca inima Etiopiei antice, dar si Fasil Ghebbi – care a servit ca resedinta a imperiului Etiopian in timpul secolelor XVI si XVII.
De asemenea, Etiopia este casa a Harar Jugol – considerat a fi al patrulea oras islamic sfant, avand 82 de moschei, 102 altare si un design unic al acestor constructii; dar si Lalibela – un sit sfant care cuprinde 11 biserici sculptate in piatra, din secolul XIII.
Toate aceste sit-uri istorice sunt inregistrate ca fiind monumente ale Patrimoniul Mondial UNESCO. In plus fata de siturile de patrimoniu ale Etiopiei, aceasta tara este recunoscuta in lume pentru parcurile sale naturale si rezervatiile sale, inclusiv pentru Parcul National Simien.
Economia Etiopiei este in crestere
Turismul a fost identificat de catre guvernul din Etiopia ca fiind cheia eradicarii saraciei. Asadar, turismul a crescut in mod constant, iar potrivit datelor Bancii Mondiale, Etiopia a inregistrat in anul 2013 un numar de 681.000 turisti, prin comparatie cu 468.000 turisti inregistrati in anul 2010. Intre anii 2003 si 2013, Etiopia a cunoscut o crestere economica de 10.8% – de doua ori mai mare decat media regionala de 5.3%. Cresterea economica a tarii nu se datoreaza doar agriculturii, ci si productiei industriale si a serviciilor din industrie – un exemplu rar al diversificarii economice in Africa Subsahariana.
FMI (Fondul Monetar International) clasifica Etiopia ca fiind unul din cele cinci state ale lumii care cunoaste o crestere economica uimitoare. Capitala Etiopiei, Addis Abeba, a fost descrisa ca fiind „Dubaiul Africii”. Una din cele mai mari transformari pe care Etiopia le cunoaste consta in boom-ul imobiliarelor, care tinde sa creasca.