ANESTEZIEANESTEZIE

Faptul ca anestezia generala are efect asupra intregului corp implica o crestere a sanselor efectelor secundare comparativ cu efectele secundare simtite in cazul unei anestezii locale sau partiale. Riscurile obisnuite asociate acestui proces pot pleca de la dureri de cap sau dureri in gat pana la lucruri mai grave precum afectarea nervilor sau cedarea anumitor organe. Vestea buna este insa ca majoritatea efectelor secundare sunt de natura minora si pot fi tratate usor.

Anestezia generala este acea stare de inconstienta indusa unui individ cu ajutorul anestezicelor pentru a se putea realiza o serie de proceduri medicale si chirurgicale. Administrarea acestor substante anestezice pe timpul interventiei asigura faptul ca persoana pierde senzatia de simt pe tot corpul si astfel sunt posibile proceduri medicale care in alt caz ar fi foarte dureroase. Intreaga procedura este destul de sofisticata si implica activitati de la pregatirea anesteziei pana la recuperarea postoperatorie.

Efectele secundare ale anesteziei generale apar mai rar la persoanele sanatoase. Aparitia acestora este determinata de diversi factori, inclusiv tipul de operatie, tipul anestezicului, toleranta individului la anestezic, durata operatiei si multe altele. Substantele anestezice opresc transmiterea mesajelor de la nervi catre creier si astfel persoana nu mai are simt. Aceasta blocare a simtului poate avea uneori ca rezultate dureri de cap, ameteala, dureri in gat si altele.

Intregul corp este afectat de efectul anestezicului, inclusiv creierul, asadar persoana poate simti o usoara durere de cap dupa operatie. Uneori aceste dureri de cap sunt insotite de stari de ameteala. Faptul ca este oprita alimentatia cu cateva ore inainte de operatie poate cauza un gat uscat si dureros. De asemenea persoana poate experimenta stari de greata, intrucat se opreste total si digestia. Datorita faptului ca semnalele catre creier sunt oprite, individul supus anesteziei mai poate avea probleme cu vederea, aceasta fiind incetosata sau dubla cateva ore dupa operatie. Mai sunt resimtite si dureri musculare si oboseala, in functie de durata operatiei, iar in cazuri rare, persoanele pot experimenta si halucinatii.

Nu toate persoanele care trec prin anestezie generala au aceste simptome si efecte secundare. Unii pot resimti doar o parte dintre efecte, altii pe toate, altii deloc. Cei ce sufera de diverse afectiuni medicale sunt mai predispusi riscurilor anesteziei generale, insa o persoana sanatoasa e mai putin probabil sa sufere de efecte secundare sau complicatii de acest gen.

De admin

Un comentariu la „Efectele secundare ale anesteziei generale”
  1. Buna seara! Am suportat de curand o operatie cu anestezie generala. Dupa iesirea din sala de operatie aveam o stare de agitatie inexplicabila si am facut tensiune toata noaptea. Urmatoarea zi an fost dusa pe sectie, unde m am simtit excelent pana am plecat acasa. Insa acasa am inceput sa am aceleasi stari ciudate…cu agitatie si tensiuni, ce nu cedau decat la anxiolitice(am fost la urgente si mi au spus ca nu am nimic cardiologic). Sunt disperata de starea aceasta.Ce explicatie puteti sa mi dati?

Comentariile sunt închise.