Depresia este principala boala a secolului XXI.Aceasta boala afecteaza in mod grav starea de spirit si gandurile.Bineinteles, mari consecinte vor suferi si masa, somnul, modalitatea de a-i percepe pe cei din jur.

O persoana depresiva va avea dereglari la nivelul apetitului, fie ca acesta va creste sau se va micsora.Depresia include foarte multe ganduri.Persoana se gandeste mereu la ceea ce ii atrage starea de tristeste si anxietate, astfel, apar si modificari la nivelul de odihna:insomnie sau somnolenta permanenta, stare de oboseala.

Sa nu confundam niciodata depresia cu melancolia!

Depresia este o boala iar melancolia se intampla ocazional.

Simptomele depresiei:

Cele mai intalnite sunt starile de tristete si anxietate, sentimente profunde de neputinta si pesimism, sentimente de vinovatie si lipsa de valoare, scaderea energiei si o permanenta stare de oboseala, deficiente de concentrare, deficiente de memorie, deficiente in luare unor decizii, insomnii, cresterea poftei de mancare, ganduri morbide de suicidare, irascibilitate crescuta.

Depresia este una din cele mai periculoase pentru sanatate si mai intalnita decat bolile cronice precum: anghina, artita, astmul sau diabetul.

Cauzele depresiei nu au fost gasite in ciuda multor eforturi depuse.In cele mai multe cazuri depresia apare in urma unei rectii la un eveniment de viata negativ.

Exista si medicamente care pot induce stari depresive: antihiperdepresive, contraceptive orale, hormonii, stimulante sau supresoare ale apetitului alimentar, analgezice, antiinflamatoare, antibacterienele si antimicotice.

In cazul femeilor, menopauza este de cele mai multe ori un motiv pentru care intra in depresie.De asemenea sindromul premenstrual sau nasterea recenta prezinta posibile suplimentare pentru depresie.

O mare parte din tineri sufera de depresie pana la varsta de 24 de ani.Cei care au cazuri de depresie, alcoolism sau suicid in familie, cei care sunt retrasi, care au putini prieteni sau deloc, alcoolicii,fumatorii, tocomanii, cei din familii sarace…oricine este predispus la depresie.

Pentru a previne depresia este recomandata sa consumati suplimente cu vitamina B, avocado, banane, ficat, boabe de soia, carne de vita, pasare, ton, somon, alune, arahide, seminte, in, dovleac, uleiuri vegetale.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *