De stiut cand mergi prima data in Londra

londra

Unul din cele mai scumpe si cele mai vizitate orase din lume, Londra, capitala Angliei, este un oras foarte placut de vizitat. Cosmopolit prin natura, gazduieste o mare diversitate de grupuri si etnii, existand peste 300 de limbi diferite vorbite in oras, in afara de limba engleza. Datorita acestei diversitati si naturii cordiale si calduroase a londonezilor, orasul tot timpul pare sa isi intampine oaspetii cu bratele deschise si are ceva de oferit oricarui vizitator.

De la arhitectura veche la cele mai inovative forme de arta si constructii, de la peisaje magnifice pana la traditii culinare unice, de la eticheta sofisticata britanica la viata vibranta de noapte, Londra le are pe toate. Daca vizitezi Londra pentru prima data, nu vei avea timp sa te plictisesti. Sunt doar cateva lucruri esentiale de care trebuie sa tii cont.

Londra este un oras scump. De aceea nu e neaparat sa te cazezi in centrul Londrei, mai ales daca ai un buget limitat. Exista multe alte variante de cazare si locatii mult mai ieftine, hoteluri si hosteluri prin alte parti ale orasului, la periferie sau prin suburbii.

Transportul public este cea mai ieftina modalitate de a calatori. Nu numai ca este cea mai ieftina modalitate, insa este si cea mai usoara. Autobuzele si metroul au o retea si trasee care te pot duce aproape in orice punct al orasului.

Croazierele pot fi o experienta extraordinara. Tamisa, ce trece prin centrul Londrei, ofera una din cele mai importante atractii turistice ale orasului. Pentru cei ce vor sa scape de traficul aglomerat, ofera cateva ore de croaziera in care turistii si nu doar ei se bucura de privelistile minunate.

Trebuie sa tii cont si de vreme, astfel este bine sa te interesezi care este cea mai buna perioada de a vizita orasul. Sezonul verii, din iunie pana in august, este cel mai aglomerat sezon, ceea ce inseamna implicit si cazare mai scumpa. Londra este un oras cu posibilitati nenumarate si curand vei realiza ca o singura vizita nu este suficienta. De fiecare data cand te vei intoarce, vei simti ca e un loc nou, de fiecare data iti va oferi ceva diferit si iti vei dori sa revii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *