why-do-we-dream-1why-do-we-dream-1

Creierul uman este inca un mister, chiar si dupa multi ani de studiu si in ciuda tehnologiei de care dispunem, cercetatorii inca nu stim totul depsre acest organ al corpului uman. Omanii de stiinta au studiat somnul si visele de decenii, si tot nu stim cu siguranta care este scopul somnului, si cum si de ce visam. Stim totusi ca majoritatea viselor noastre au loc in starea REM (Rapid Eye Movement) a somnului nostru. Un alt lucru de care suntem siguri este faptul ca toti visam, desi frecventa viselor, difera de la persoana la persoana.

Intrebarea daca visele au sau nu un scop psihologic, biologic, sau fizic inca ramanae fara raspuns. Dar asta nu a oprit oamenii de stiinta sa isi adreseze aceasta intrebare si sa sa nascoceasta tot felul de speculatii ce ar explica de ce visam.

Una din aceste speculatii spune ca visam deoarece visele in combinatie cu somnul ajuta creierul sa puna in ordine toate elementele colectate pe decursul unei zile. Creierul tau, este pus sa retina sute de mii. de lucruri in fiecare zi. Lucruri precum trecerea unei masini in parpiere, sau cand te pregatesti de o prezentare importanta la care ai lucrat, creierul tau este intr-un continuu proces de invatare si observare. Pe timpul somnului, creierul continua sa lucreze, prin asezarea acestor informatii si decide ce este important, ce este de retinut si ce nu. De aceea cred cercetatorii ca visele sunt de cele mai multe ori amintiri, sau fragmete de memorii, pe care creierul nostru nu stie unde sa le aseze, si cum sa le clasifice, caz pentru care visele noastre nu au niciodata un inceput, nu stim niciodata de unde am plecat, stim unde am ajuns in vis, dar nu de unde a pornit totul.

Aceasta ar fi doar una din numeroasele teorii ce ar explica de ce visam.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *