Sunt multe lucrurile pe care ni le propunem in viata. Pentru unele, stabilim obiective, pentru altele nu. Pentru a sublinia importanta stabilirii obiectivelor trebuie sa te gandesti serios. Incearca sa iti amintesti ultima data cand ti-ai stabilit ca obiectiv o sarcina anume. Ai reusit sa duci treaba la bun sfarsit si intr-un mod eficient? Fie ca e vorba de viata profesionala sau cea personala, stabilirea de obiective mai mici sau mai mari este cheia de a obtine ceea ce iti doresti si sa te bucuri apoi de realizare.
Cand vine vorba de locul de munca, fiecare angajat trebuie sa se ridice la nivelul asteptarilor, sa isi indeplineasca responsabilitatile. Organizatiile devin din ce in ce mai competitive, prin urmare stabilirea de obiective este de prima importanta. Nu numai ca este ajutat si angajatul sa aiba performante mai bune, dar se creste si eficienta si productivitatea odata cu organizarea buna a timpului. La fel este cazul si in educatie. In lumea competitiva de astazi, este important pentru fiecare elev sau student sa isi stabileasca obiectivele pentru a-si putea consolida o cariera.
Stabilirea de obiective chiar si pentru rutina zilnica de la munca te ajuta foarte mult, ca angajat, sa termini sarcinile ce ti-au fost trasate intr-un timp util. Se reduc intarzierile nedorite si se creste si credibilitatea atat a angajatorului pentru angajat, cat si a companiei. Cand angajatul isi face treaba, atat el cat si organizatia au de castigat.
De ce sa-ti stabilesti obiective? Motivele sunt foarte multe. Iti cresc performantele, reusesti sa te organizezi mai bine, iti prioritizezi totul, nu mai esti stresat pentru ca stii ceea ce ai de indeplinit, iar daca tii cont de fiecare etapa de rezolvat in parte nu ai cum sa dai gres.
Sa-ti stabilesti obiective nu e greu, cea mai grea parte este ducerea lor la indeplinire. Cu perseverenta, vointa si incredere in tine vei reusi sa duci orice ti-ai propus la bun sfarsit.