stare de bine

Oricare dintre noi ajunge foarte usor sa puna pe un loc mai important alte lucruri decat propria persoana. Avem o familie de ingrijit, un job care este destul de solicitant, prieteni sau rude care au nevoie de sprijin si uitam sa avem grija de noi insine. Ajungem atat de coplesiti de a face lucruri in folosul altora incat efectiv nu mai gasim timp pentru lucrurile importante pentru noi. Ar trebui totusi ca prioritatea oricui sa fie propria persoana. De ce?

In primul rand trebuie sa te ajuti pe tine insuti si abia apoi sa ii ajuti pe ceilalti. Nu poti ajuta pe nimeni daca nici tu nu te afli intr-o situatie in care sa poti intr-adevar ajuta. Daca luam ca exemplu meserii precum cea de pompier, de medic, sau de membru intr-o echipa de salvare, prioritara este siguranta acestor persoane. Trebuie astfel sa te ingrijesti in primul rand pe tine pentru a fi in stare sa ii ajuti si pe altii. Simplu!

Punandu-te pe tine pe primul plan inseamna sa iti respecti si sa iti apreciezi starea de bine. Daca faci aceasta schimbare ceilalti ar putea ramane in prima faza socati, deoarece erau obisnuiti sa fie ei ajutati primii. Dupa un timp insa se vor obisnui, pentru ca odata cu starea ta de bine va veni si o disponibilitate si un ajutor mai mare pentru ei.

Nu trebuie sa ai retineri nici cand vine vorba de a incerca ceva nou. Poti alege sa inveti o limba straina, sa te inscrii la un curs de dans, sa descoperi un nou hobby – vei descoperi in acest fel puncte forte pe care nici nu stiai ca le ai. Tot timpul esti ocupat cu a-i ajuta pe ceilalti, insa trebuie sa realizezi ca a te pune pe tine pe primul plan este ceva ce te ajuta si automat ii va ajuta si pe ceilalti. Odata ce ai acea stare de bine si multumire de sine, vei putea indeplini mult mai bine tot ceea ce ti-ai propus, chiar daca asta implica ajutorul acordat cunostintelor, prietenilor sau rudelor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *