De ce bloggingul trebuie sa fie in topul eforturilor de marketing

blog

In zilele noastre business-urile construiesc relatii de marketing bazate pe substanta si continut. Au trecut de mult vremurile cand campaniile agresive de marketing faceau cunoscute produsele si serviciile, acum accentul se pune pe relevanta. Pentru a putea dezvolta beneficii pe partea de relatii de marketing se poate apela cu succes la blogging – nimic nou aici, multi promoteri spun acest lucru de cativa ani.

Este foarte important ca orice afacere prin reprezentantii sai sa inteleaga ca exista doua entitati care verifica postarile pe blog: motoarele de cautare si potentialii clienti. Un blog poate ajuta business-ul in numeroase moduri, cateva dintre ele enumeram in continuare.

1. Atragerea de trafic si imbunatatiri pe partea de SEO. Cuvintele cheie relevante pentru nisa aleasa vor aduce trafic catre site. Trebuie folosite cuvinte cheie si fraze pe care clientii le introduc la cautari, in asa fel incat sa creasca vizibilitatea site-ului prin promovarea prin blog.

2. Ca o consecinta a punctului anterior, se vor obtine pozitionari mai bune in motoarele de cautare. Pentru ca utilizatorii internetului sa gaseasca informatia dorita mai rapid, postarile de pe blog trebuie sa fie situate cat mai sus in rezultatele cautarilor. Acest lucru poate fi realizat prin publicarea de continut nou si original, ceea ce va spune motorului de cautare ca site-ul este activ.

3. De fiecare data cand publici pe blogul asociat site-ului pe care il ai, iti imparti cunostintele si expertiza. Castigi astfel mai multa credibilitate pe nisa pe care activezi.

4. Reusesti sa iti selectezi comunitatea de cititori. Cu cat vei scrie mai mult despre subiecte de interes pentru piata tinta, cu atat mai mult utilizatorii vor simti ca fac parte dintr-o comunitate si le va spori increderea in business-ul tau.

5. Odata creeate postarile pe blog, trebuie distribuite si prin retelele de socializare. In zilele noastre oricine are un profil si in social media, iar pentru partea de promovare aceasta metoda se dovedeste a fi foarte utila.

De ce trebuie sa fie bloggingul in topul eforturilor de marketing? Din toate motivele enumerate mai sus. Se construiesc relatii mai solide cu clientii existenti si cu cei potentiali, se ofera un plus de vizibilitate si chiar se genereaza vanzari suplimentare si oportunitati.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *