anunturi

De ce nu toate afacerile reusesc sa isi indeplineasca obiectivele in contextul economic actual? Raspunsurile la aceasta intrebare pot fi multiple. Se pune o alta intrebare legata de promovare: mai sunt eficiente anunturile publicitare in presa scrisa si in carti de tipul „pagini aurii”? Sau,mai bine zis, mai reusesc astfel de strategii sa ajute la promovare?

Presa scrisa a avut partea sa de eficienta si s-a crezut ca va continua sa domine piata. Cu toate schimbarile si cu evolutia tehnologica insa, eficienta anunturilor de promovare scrise a avut de suferit. Tot mai multe persoane se informeaza din mediul electronic online, prin intermediul televiziunii sau din alte surse si tot mai putini aleg sa citeasca presa scrisa.

Din acest motiv ziarele, revistele si implicit anunturile prin care promoveaza anumite business-uri nu mai sunt atat de eficiente. Consumatorii au trecut treptat catre segmentul online pentru informare si documentare. Daca o afacere doreste sa se promoveze, cea mai buna modalitate la ora actuala este transpunerea business-ului in segmentul online.

Anunturile scrise nu mai atrag atat de mult consumatorul in momentul de fata. Un simplu exemplu ar fi urmatorul: un anunt intr-un ziar are un numar limitat de cuvinte, un spatiu alocat restrans, posibilitate de introducere de imagini restrictionata de asemenea. Acest lucru nu mai este deloc valabil in conditiile in care anuntul este plasat in mediul electronic, in mediul online. Pe langa faptul ca pot fi expuse descrieri foarte detaliate ale oricarui produs sau serviciu oferit, exista si posibilitatea de a adauga si imagini relevante care sa ilustreze exact ceea ce se ofera.

Multi dintre noi prefera cea de-a doua varianta, in special pentru detaliere. Sunt cunoscute mult mai multe informatii, drept urmare promovarea prin presa scrisa sau prin carti de tipul pagini aurii nu mai este deloc o optiune eficienta pentru afacerile care doresc sa se faca cunoscute.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *