vaticanvatican

Vaticanul nu este doar orasul de resedinta al Papei, insa si centrul catolicismului. Statele papale, mai exact Italia din zilele moderne, se aflau sub controlul Papei. In 11 februarie 1929 a fost acordat un statut special bisericii catolice in Italia, avea tot sprijinul din partea Papei si o indemnizatie era platita orasului Vatican, de acum independent. De atunci Vativanul a devenit o entitate independenta, un stat in stat.

Un cod specific de conduita vestimentara a fost impus si urmat cu strictete. Daca acest cod nu este respectat, vizitatorii nu pot intra nici macar in curtea bisericilor de acolo. Indiferent daca Papa este prezent in oras sau nu, codul de conduita vestimentara trebuie respectat de oricine.

Pentru barbati: acestia trebuie sa poarte camasi sau tricouri care sa le acopere tot timpul umerii si pantaloni lungi. In cazul unei audiente la Papa, barbatii pot sa se imbrace intr-un costum negru sau de culoare inchisa. Pentru afaceri, tinuta recomandata este costum si cravata inchisa la culoare.

Pentru femei: codul vestimentar pentru femei stipuleaza ca acestea trebuie sa poarte o rochie sau fusta inchisa la culoare care sa ajunga macar pana la genunchi. Manecile topului trebuie sa fie medii sau lungi, nu trebuie sa poarte pantaloni, bijuteriile sa fie cat mai simple, eventualele accesorii putand fi o palarie de culoare inchisa sau un voal.

In caz de audienta papala, albul este purtat de regi si regine, de roialitatea catolica. Ideea de baza este purtarea de haine decente si de bun gust. Hainele scurte, pantalonii si fustele ce nu acopera genunchii, topurile fara maneci sunt cu totul interzise.

Autoritatile din Vatican au instalat si semne ce explica aceste detalii, specificand ca nu va fi lasata sa intre in biserica o persoana ce nu le respecta. Vanzatorii au profitat de ocazie si astfel turistii ce nu sunt imbracati conform cerintelor pot achizitiona voaluri de hartie, pantaloni, sau fuste ce pot fi purtate pe parcursul vizitarii obiectivelor turistice ale Vaticanului.

Asadar aceste instructiuni trebuiesc urmate inainte de a intra in Vatican. Acest oras aplica regulile de conduita vestimentara, fie ca persoana care il viziteaza este credincioasa sau nu. Daca vei dori sa vizitezi insa orasul, va trebui sa te imbraci corespunzator.

De admin

Un comentariu la „Cum sa te imbraci in Vatican”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *