blog

Unii pleaca de la conceptia gresita ca a incepe un blog este foarte usor. Fara doar si poate un blog poate fi in egala masura o modalitate de a impartasi experiente de viata dar si de a castiga, promovand produse si servicii ale diverselor companii. Cert este ca odata creeat un blog, scopul sau definitoriu este de a atrage cat mai multi cititori. O munca destul de dificila, pentru ca orice inceput este mai anevoios. In continuare oferim, pentru cei aflati la inceput in blogging sau pentru cei care au deja experienta, cateva sfaturi pentru a atrage mai multi cititori.

Scrierea de articole reprezinta modalitatea de baza prin care iti promovezi blogul. Trebuie sa pui pasiune in asta, sa iti placa ceea ce faci, pentru ca numai asa vei reusi sa iti fidelizezi cititorii. Consistenta este cheia succesului, de aceea trebuie sa publici pe blog constant, articole de calitate, de doua sau trei ori pe saptamana.

Nu ignora importanta social media! Multi bloggeri fac aceasta greseala, insa a promova articolele de pe blog si pe retelele de socializare reprezinta o alta strategie foarte eficienta de a atrage mai multi cititori. Desigur aceasta distribuire pe platformele social media este legata in mod direct si de continut: calitatea acestuia trebuie sa reprezinte un standard, pentru a starni interesul utilizatorilor.

Forumuri. Cu acest cuvant am spus tot. Ca blogger poti profita de aceasta modalitate de interactiune, pentru a atrage si alti bloggeri si cititori pe propriul blog. Comenteaza postari ce te intereseaza, alatura-te discutiilor si mentine o prezenta activa, vei vedea ca in acest fel numarul celor ce iti citesc articolele va creste.

Legat de inscrierea si participarea pe forumuri mai sta si o alta strategie eficienta: creeaza, in masura in care e posibil, parteneriate si cu alti bloggeri, pentru ca beneficiile sa apara de ambele parti. La nivel de reputatie si de numar de cititori se vor vedea astfel schimbari in bine.

Nu in ultimul rand, prospetimea trebuie sa fie definitorie pentru fiecare postare de pe blog. Acest lucru inseamna un cumul de conditii: publicarea sa fie destul de frecventa – dupa cum am spus si anterior, de doua-trei ori pe saptamana trebuie sa apara cate un articol – iar continutul trebuie sa fie unul interesant, relevant, superior din punct de vedere calitativ. Urmand aceste strategii si investind constant in imbunatatirea blogului, numarul de cititori si traficul cu siguranta vor cunoaste cresteri.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *