Potrivit unui raport intocmit in anul 2001, doua treimi din populatia SUA si mai mult de jumatate din Europa nu poate vedea Calea Lactee cu ochiul liber. Principalul vinovat este poluarea luminoasa. Exista in zilele noastre atat de multe lumini artificiale pe timp de noapte incat ne afecteaza vederea pe timp de noapte sau mai bine zis ne afecteaza in ideea ca nu putem vedea cum se cuvine cerul sau constelatiile. Pentru a inrautati lucrurile, multe dintre solutii ar putea fi si mai daunatoare decat problema in sine, cel putin pentru noi oamenii.

Poluarea luminoasa micsoreaza numarul de testoase

Broastele testoase isi petrec aproape toata viata in ocean, insa mai vin uneori si pe uscat pentru a-si depune ouale in nisip. Atunci, in acel moment cand micile testoase ies pe uscat si se grabesc sa ajunga in apa, se angajeaza intr-o cursa disperata pentru a nu ajunge in falcile pradatorilor de tot felul care se afla pe uscat. Insa, de vreme ce exista atat de multe hoteluri ce au plaje private, case si restaurante ce se4 afla pe malul marilor sau oceanelor, broastele testoase sunt intr-un mare pericol de a fi atacate si ucise in orice moment.

Femelele de testoasa sunt mereu in cautarea unor locuri unde sa-si depuna ouale, insaq nu vor mai face acest lucru daca luminile sunt prea puternice. Daca acestea dau gres in gasirea unui loc potrivit dupa cateva incercari bune, acestea se indreapta catre zone mai putin bune pentru asa ceva, si micile testoase pot ajunge intr-un mare risc de a nu mai supravietui. Insele, micile testoase se ghideaza dupa lumina lunii pentru a ajunge in ocean, insa de vreme ce aceasta lumina nu mai este vizibila, nici micile fiinte nu vor apuca sa ajunga la timp in apa si sa se dezvolte asa cum se cuvine.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *