social media

Afacerile de dimensiuni mici sau aflate intr-un stadiu incipient depind sau tind sa depinda adesea de metode de promovare traditionale precum anunturi in ziare si reviste, postere sau pliante publicitare distribuite stradal. In ciuda faptului ca social media are in momentul de fata o extrem de mare influenta pe piata consumatorilor, in sectorul business incepator acest lucru este uneori ignorat. Motivul? Se spune ca ei nu targeteaza o audienta globala.

Realitatea este insa cu totul alta. Exista cel putin trei motive pentru care promovarea prin social media se dovedeste a fi foarte utila, in special pentru afacerile mici.

In primul rand, trebuie inlaturata conceptia precum careia promovarea pe internet este utila doar companiilor internationale. Este un mit pe care multi il cred, care insa trebuie demontat. Tot mai multi ajung sa caute solutii la problemele pe care le au apeland la online. Promovand afacerea si pe social media, se ajunge mai aproape de piata tinta, chiar daca acest lucru inseamna expunere la un nivel mult mai mare decat segmentul vizat. O prezenta online ajuta business-urile sa inteleaga ceea ce se cauta pe piata, ceea ce asteapta sa obtina consumatorii.

Pe de alta parte, promovarea prin metode traditionale precum anunturi in presa scrisa ori reclame la TV sau radio este de mult depasita. Intreaba pe oricine a citit un ziar daca a fost atras de vreunul dintre anunturile publicitare intalnite – majoritatea nici macar nu isi vor aminti despre ce vorbeau acele anunturi. In schimb, prin social media se obtine o promovare mult mai eficienta, se atinge un grup mult mai mare de consumatori si se ajunge in cele din urma la cresterea vanzarilor si a profitului.

In al treilea rand, se creste gradul de incredere si de fidelizare a clientilor. La o afacere de tip start-up, promovarea prin retelele de socializare stabileste o relationare intre business si clienti, creste astfel gradul lor de incredere in produsele si serviciile oferite, deoarece observa comunicarea, activitatea si interesul ce li se acorda. Pana la fidelizarea acestor clienti nu mai este decat un pas, si toate acestea se poate face doar apeland la avantajele oferite de promovarea prin social media.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *