Crucial-Ballistix-Smart-TracerCrucial-Ballistix-Smart-Tracer

In ultimii ani, lumea PC-urilor si a serverelor, a cunoscut o crestere incredibila in materie de performanta, acestea devenind din ce in ce mai rapide si mai eficiente. Dar in privinta unui singur domeniu tehnologia a stagnat, cel putin in privinta memoriilor DDR. Dar nu mai este cazul, dupa mai bine de 5 ani de dezvoltare noile memorii DDR4 vor fi disponibile incepand cu acest an, mai exact din al treilea trimestru.

In mod normal, pana acum, de fiecare data cand au fost lansate noi memorii, in cazul DDR2, DDR3, acestea au fost mai intai disponibile pentru serverele profesionale si mai apoi au fost portate pentru sistemele desktop, pentru utilizatorii normali. Aceasta tactica nu mai este una care pare a se aplica in cazul memoriilor DDR4, acestea urmand a fi lansate in acelasi timp atat pentru serverele high-end, cat si pentru versiunile desktop.

Managerul de marketing al celor de la Cruciat, un important producator de memorii la nivel mondial, a afirmat ca memoriile DDR4 vor fi disponibile incepand din al treilea trimestru al anului 2014, mai exact incepand cu lunile iulie, august.

Lansarea DDR4 va fi realizata in acelasi timp cu lansarea Intel a procesoarelor Haswell si Grantley, procesoare care vor rula in tandem cu memoriile DDR4. Memoriile DDR4 se anunta a fi cu pana la 35 % mai eficiente decat memoriile precedente, si cu o latime de banda mai mare cu 50 %. Aceste imbunatatiri vor creste semnificativ performanta echipamentelor PC, precum si a serverelor high end.

Acestea vor avea o frecventa de functionare ce se ridica la 32000 MHZ, memoriile DDR3 functionand la o frecventa de cel mult 2400 MHz. Pe langa aceasta DDR4 vor avea mai multe functii de prevenire a erorilor.

Memoriile DDR4, vor fi disponibile si pe laptop-uri, dar intr- varianta low-power, LP-DDR4, acestea fiind anuntate de Qualcomm si vor fi integrate in tabletele si smartphone-urile de anul vitor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *