Creste-ti rapid masa musculara

masa musculara
masa musculara

Persoanele cu o greutate sub cea normala se inscriu la sala si isi fac abonamente pentru a-si creste masa musculara. Satui de cei ce isi bat joc de statura lor, trebuie sa fie totusi constienti de faptul ca muschii nu cresc peste noapte si dezvoltarea masei musculare necesita timp si rabdare. Cateva sfaturi pentru astfel de doritori sunt enumerate in cele ce urmeaza.

Punctualitate – desi pare sa nu sune ca un sfat autentic pentru cresterea masei musculare, este un aspect foarte important. Nu amana si nu evita mersul la sala. Primele zile pot fi mai dificile, intrucat corpul nu este obisnuit cu antrenamentele, insa cu suficienta odihna si perseverenta rezultatele vor fi excelente.

Mai multe greutati si mai putine seturi si repetari – cel putin la inceput, timp de o saptamana, invata toate miscarile si tehnicile. Va trebui sa cresti treptat greutatile folosite, iar seturile sa nu depaseasca 10 repetari. Patru seturi pentru fiecare exercitiu sunt suficiente, este modalitatea cea mai buna prin care iti vei creste rapid masa musculara.

Redu timpul antrenamentelor – de evitat antrenamentele prelungite, cu repetari lente. Incearca sa lucrezi intr-un ritm mai alert, fa pauze de odihna cat mai putine sau de durata scurta intre seturi si treci rapid la alte tipuri de exercitii.

Creste saptamanal greutatile – daca, spre exemplu, iti lucrezi bicepsii si incepi cu bara cu greutati de 20 kilograme, in saptamana urmatoare mareste greutatile cu oricat de putin. Treptat, consultandu-te cu antrenorul sau instructorul, creste greutatile, pentru ca masa musculara sa se dezvolte mai rapid.

Ajungem acum la un alt aspect foarte important: alimentatia. Mananca mai mult, ofera organismului mai multe proteine, acestea te vor ajuta sa cresti mai rapid masa musculara. De asemenea sunt necesari si carbohidrati, pentru energie. Cert este ca pur si simplu trebuie sa consumi mai multe calorii, si nu trebuie sa uiti de hidratare.

In cele din urma, odihneste-te. Antrenamentele repetate solicita corpul si muschii, este nevoie si de odihna si recuperare, prin urmare nu uita de acest aspect daca nu vrei sa ajungi la epuizare.

Un comentariu

  1. Pentru masa musculara, efectuati 6-8 repetari cu greutatea maxima pe care o puteti ridica , macati bine , odihnitiva la fel de bine si mergeti de cel putin 5 ori pe saptaman la sala de forta .Bafta !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.