In privinta carierierei exsista sfaturi atat bune cat si mai putin bune. Daca ai ajuns intr-un anume punct al carierei tale este bine sa tii cont de ele. Primul sfat pe care il auzi de la majoritatea persoanelor  este ca trebuie sa renunti mai ales daca nu faci ceva ce iti place.  Nu este chiar asa. Chiar daca mai simplu este sa renunti atunci cand dai de greu este bine sa nu o faci.

Stii cat de greu este sa iti gasesti un nou job, si nu oricine poate sta mult timp fara sa aiba un loc de munca. Daca stai bine sa et gandesti uenori greul este doar o perioada intermediara, fiind doar o treapta catre ceea ce iti doresti sa faci si ceea ce iti place sa faci.

De asemenea faptul ca uneori  ai nevoie de ajutor. Chiar daca esti de felul tau o persoana independenta, nu te incapatana sa faci totul singura in unele momente pentru a demonstra ceva. Cel mai important este rezultatul actiunilor tale nu faptul cum ai ajuns tu la ele. Asa ca nu te incapatana sa faci totul singura mai ales cand esti in situatii limita deoarece vei avea numai de pierdut.

Auzi de uneori sfaturi de genul ” nu esti platita sa faci asta”. Uneori lucrurile nu stau chiar asa. Daca stii ca nu poti face anumite lucruri sau nu vrei mai bine ii spui superiorului tau. Nu este chiar bine sa tratezi lucruri superficial deoarece poti declansa mici certuri.

Este important sa elemini factorii care iti limiteaza performantele. De exemplu stii ca ai de facut o lucrare pana la o anumita ora si ai o colega care te tot tine de vorba. Atunci este cazul sa ii spui politicos ca ai treaba si ca discutia ramane pe altadata. Nu cred ca iti doresti sa stai toata noaptea si sa faci un proiect.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *